De voordelen van lichte gordijnen

Gordijn Frost, wit, half transparant, met plooi, 270×140 cm (hxb) € 42,99. Beeld

Vaak horen we de voordelen van verduisterende gordijnen, en dat is natuurlijk niet zonder reden. Zeker in de slaapkamer zijn ze ideaal voor de zondagen waarop je lekker lang in bed wilt blijven liggen. Wist je dat er ook genoeg redenen zijn om te kiezen voor lichte gordijnen?

Lees verder onder de advertentie

Punten voor de styling

Hoe mooi zijn lange lichte gordijnen van linnen? Die geven een luchtige en zomerse look, en ogen tegelijkertijd heel luxe. Win-win! Deze kant-en-klare gordijnen zijn bijvoorbeeld een prachtige optie voor in een klassiek, landelijk, romantisch of modern interieur.

LEES OOK
Deze gordijnen houden het beste warmte binnen

Goedkoper

Gordijnen kopen is niet altijd prettig voor de portemonnee. Gelukkig zijn lichte gordijnen die niet verduisterend zijn een stuk goedkoper dan de dikke variant die geen licht doorlaat. Naast dat het mooi staat, hoef je dus ook niet al te diep in de buidel te tasten voor een lichtdoorlatend gordijn. Deze variant is bijvoorbeeld al heel budgetproof.

Lees verder onder de advertentie

Geen zonnestraal aan je voorbij

Het meest voor de hand liggende voordeel, maar daarom niet minder belangrijk: omdat deze gordijnen over het algemeen veel licht doorlaten, hoef je geen zonnestraal meer aan je voorbij te laten gaan. Heerlijk, al dat daglicht in huis! Lichte gordijnen laten je interieur altijd fris en zomers aanvoelen.

Geen inkijk

Hoewel doorschijnende gordijnen natuurlijk wel veel licht vanaf buiten doorlaten, beschermen ze (vooral overdag) nog steeds goed tegen inkijk. Lichte gordijnen zijn een fijne manier om snel wat meer privacy te creëren in huis, zonder je meteen helemaal af te sluiten van de buitenwereld.

Meer luchtige items…

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen 07-2021 | Productie Tanja Saarberg | Styling Cleo Scheulderman | Fotografie Jeroen van der Spek