Reiskriebels? Deze stijlvolle Europese hotels openen in 2023

- Beeld The Hoxton Oostelijk Havengebied Amsterdam
Beeld The Hoxton Oostelijk Havengebied Amsterdam

Heb je zin om op reis te gaan, maar geen zin om lang in het vliegtuig te zitten? Maak het jezelf dan gemakkelijk en ga op staycation - een vakantie in eigen stad. Of ga op citytrip naar een leuke stad in Europa. Er zijn namelijk veel stijlvolle plekken dicht bij huis, zoals deze 7 hotels die in 2023 openen.

Lees verder onder de advertentie

1. The Hoxton Oostelijk Havengebied Amsterdam

Het is hét hotel voor de interieurliefhebber, want iedere hoek kan direct op Instagram geplaatst worden. Van het bed tot de ingelijste kunst en van de tegels in de badkamer tot de unieke kleur op de muur, je gaat er gegarandeerd uitgeslapen én met een flinke dosis inspiratie weer weg. Er is al een locatie van The Hoxton in Amsterdam, maar in het voorjaar van 2023 opent de keten er een tweede vestiging. Deze komt in het iconische gebouw van het voormalige Lloyd Hotel. Het krijgt 136 kamers en een iets gewaagdere stijl dan je van de altijd prachtige hotels gewend bent. Zeker een bezoekje waard, dus.

2. Yalo Boutique Hotel Gent

Echt in het buitenland, maar zonder lange reistijd: een bezoekje aan Gent is altijd goed. Al helemaal wanneer je overnacht in het net geopende Yalo Bouqitue Hotel. De sfeer is bruisend; het is een plek waar het goede leven gevierd mag worden. De 92 kamers zijn stuk voor stuk ontworpen in design woonstijl. Naast slapen kun je er ook eten én borrelen in de luxe cocktail- en wijnbar. En als de zon schijnt vertoef je als een god in België op het dakterras.

- Beeld Yalo Boutique Hotel Gent
Beeld Yalo Boutique Hotel Gent
Lees verder onder de advertentie

3. Sapphire House Antwerpen

Ook in Antwerpen kun je vanaf dit jaar slapen in één van de prachtigste hotels van België: het Sapphire House. Het karakteristieke hotel staat voor een verkwikkende, luxe levensstijl die de Antwerpse manier van leven weerspiegelt. De details zijn authentiek en chique tegelijk en da’s niet zomaar: het hotel is gevestigd in een 16e-eeuws pand dat de geschiedenis van de Gouden Eeuw van Antwerpen ademt.

- Beeld Sapphire House Antwerpen
Beeld Sapphire House Antwerpen

4. De Staatsman Zwolle

Van dit hotel is nog geen beeldmateriaal of website, want het is nog in aanbouw. Maar dat mag de pret niet drukken, want de beschrijving van het nog te openen Staatsman hotel in Zwolle spreekt boekdelen. De belofte? Slapen in een pand vol geschiedenis en cultuur. In het Statenzaalcomplex uit 1898 wordt momenteel een hotel gebouwd waar je binnenkort stijlvol kunt overnachten. De sfeer? Luxe en stijl, passend bij het karakter van het gebouw. Zo kun je overnachten in de commissariskamer. En dat maakt het met recht een parel voor in deze lijst met hotels, niet?

Lees verder onder de advertentie

5. Le Grand Mazarin in Parijs

Een bezoek aan Parijs is altijd goed. Of je er nou één keer of al tien keer bent geweest, de stad van de liefde verveelt nooit. Al helemaal niet als je slaapt in een hotel waar de romantiek en stijl vanaf spat. Enter: Le Grand Mazarin. Een hotel in het hartje van Le Marais, ontworpen door Martin Brudnizki met een 17e-eeuws interieur. Het ademt luxe en da’s niet gek, want het hoort bij de ondernemersgroep die onder andere ook het poepie chique Lou Pinot in Saint Tropez in beheer heeft. Het hotel opent dit voorjaar haar deuren. Allons-y!

- Beeld Le Grand Mazarin in Parijs
Beeld Le Grand Mazarin in Parijs

6. Rosewood München

Chic, statig en het wachten meer dan waard, dat is het parmantige Rosewood hotel in de Duitse stad München. Het hotel heeft 132 kamers die zijn verdeeld over twee historische gebouwen van de Kardinal-Faulhaber-Straße: de oude Banque d’État de Bavière en Palais Neuhaus-Preysing. Alle originele details, zoals de statige gevels van de panden, zijn behouden. En de kamers? Die beloven van alle luxe en historie te zijn voorzien. De locatie is ook top, want je slaapt vlak bij het centrale plein Marienplatz. Het hotel opent pas in het najaar zijn deuren, dus wacht vooral nog even met een trip richting Duitsland.

Lees verder onder de advertentie
- Beeld Rosewood München
Beeld Rosewood München

7. Hotel Vermelho in Melides, Portugal

Portugal staat bekend als ideale plek om tot rust te komen. Het is niet voor niets dat veel mensen er gaan surfen of op retraite gaan. Deze filosofie deelt ook ontwerper Christian Louboutin. Hij beschouwt de plek Melides al lang als zijn creatieve rustpunt. Dit voorjaar opent hij in samenwerking met Marugal een boetiekhotel met 13 kamers, Vermelho genaamd. Louboutin richtte het naar eigen visie in, vol luxe, kunst en keramiek. En dé typerende rode zool van de pump a la Louboutin? Die zie je in allerlei accenten in het hotel terug. Dat verklaart ook gelijk de naam van het chique hotel: Vermelho betekent rood in het Portugees. Goedkoop is het niet, maar prachtig wel.

- Beeld Hotel Vermelho in Melides, Portugal
Beeld Hotel Vermelho in Melides, Portugal
Lees verder onder de advertentie