De nieuwe vtwonen pot & plant collectie is nu te koop bij verschillende tuincentra

Daar zijn ze weer: de vtwonen potten en planten. Een nieuwe collectie, samengesteld door onze stylisten, om je interieur een groene boost mee te geven. Voor het eerst koop je de pot en plant niet als set, maar los van elkaar. Zo maak je zelf de combinatie die jij mooi vindt.  

Van olifantsoor tot gatenplant

Bij vtwonen houden we van kamerplanten. Jij ook? Dan hebben we goed nieuws: de vtwonen pot & plant collectie is weer te koop. Van olifantsoor tot gatenplant: er is genoeg keus. Bij eerdere collecties kocht je de pot en plant samen als set, maar nu kun je ze ook los van elkaar kopen, waardoor je zelf een combinatie kunt maken.

Naast 12 soorten planten, die we hieronder voor je op een rij hebben gezet, zochten de vtwonen-stylisten zes plantenpotten uit in groen en beige en in zes verschillende maten die makkelijk te mixen en matchen zijn.

“De Calathea sanderiana (rechts) wordt blij van een plek

in de schaduw”

vtwonen planten verzorgen 

Het verzorgen van je planten kan best een uitdaging zijn. Om zolang mogelijk te kunnen genieten van je plant en gele bladeren te voorkomen, is het verstandig om ze zo goed mogelijk te verzorgen. Dat doe je zo: 

 • De Pachira Aquatica wordt ook wel Watercacao, Geldboom of Money plant genoemd. Het is een makkelijke kamerplant, die eens in de drie weken een flinke scheut water nodig heeft. De Pachira slaat veel water op in de stam waardoor de grond uitgedroogd moet zijn voordat je hem opnieuw water geeft. 
 • De Calathea Sanderiana verbruikt relatief veel water. Je kunt de Calathea het beste regelmatig kleine hoeveelheden water geven. In de zomer is het verstandig om de plant twee keer per week water te geven. In de winter mag je gerust wat minder vaak water geven. De plant wordt blij van een plek half in de schaduw. 
 • De Monstera, die ook wel gatenplant wordt genoemd, is een ijzersterke plant. Geef hem niet te veel water om verkleurde bladeren te voorkomen. We zien vaak monstera’s met bruine vlekken die een geel randje hebben. Dat is een teken van te veel water. Geef de plant pas weer water als de grond is opgedroogd. En zet de plant half in de schaduw. 
 • De grond van een Olifantsoor moet altijd licht vochtig zijn zonder dat de plant met zijn wortels in het water staat. Geef hem daarom regelmatig kleine hoeveelheden water. Sproei minimaal één keer per week. De Alocasia staat graag op een lichte plek, maar niet in de volle zon. 
 • De grond van een Asparagus moet altijd licht vochtig zijn, zonder dat er onderin de plantenbak een laag water komt te staan. Als de Asparagus te weinig water krijgt, verliest hij zijn frisgroene kleur en gaat hij slap hangen. Geef de plant niet te veel water en zet hem op een lichte plek, maar niet in de volle zon. 
 • De Aloë rauhii heeft maar weinig water nodig, omdat de plant het water kan opslaan in zijn geleiachtige bladeren. In de periode tussen april en oktober heeft ie een beetje water nodig om te voorkomen dat de wortelkluit geheel uitdroogt. Zet de plant in de volle zon. 

“De Strelitzia (links) heeft veel

water nodig”

 • De Strelitzia is een kamerplant die het goed doet op een standplaats met veel licht. Maar let op, door deze plek heeft hij wel veel water nodig. 
 • De Howa palm staat het liefst op een plek in de (half)schaduw. Zorg ervoor dat de grond lichtvochtig blijft, zonder dat er water op de bodem blijft staan.  
 • De Aloë perfoliata heeft net als de Aloë rauhii weinig water nodig. In de periode tussen april en oktober heeft de plant een beetje water nodig om te voorkomen dat de wortelkluit geheel uitdroogt. Deze plant mag in de volle zon.
 • Laat de kluit van de Brassia Summer dream eens in de tien tot veertien dagen een halfuur onder water staan met een klein beetje orchideeënvoeding. Daarna goed laten uitlekken. De plant houdt van veel licht maar niet van direct zonlicht.  
 • Een varen (Asplenium mix) verbruikt niet veel water, maar staat wel graag in een lichtvochtige grond. Zet de plant op een lichte plek, maar niet vol in de zon.  
 • De Paphiopedilum wordt ook wel venusschoentje of vrouwenschoentje genoemd vanwege een deel van de vorm van de plant. Laat de kluit net als bij de Brassia Summer dream eens in de tien tot veertien dagen een halfuur onder water staan met een klein beetje orchideeënvoeding. Daarna goed laten uitlekken. Zet de plant op een lichte plek maar niet direct in de zon. 

Waar te koop?

Wil je een of meerdere planten en potten kopen? Helemaal leuk! De vtwonen pot & plant collectie is tot eind juni te koop bij verschillende tuincentra. Bekijk hier welke tuincentra dat zijn

nog meer: Nieuws