Binnenkijken: een duurzame watervilla in een drijvende woonwijk in Amsterdam

beeld vtwonen Beeld

De favoriete tijdsbesteding van de vtwonen-redactie? Het afspeuren naar de mooiste en meest bijzondere woonparels. Deze week viel ons oog op deze duurzame watervilla in Amsterdam, die onderdeel is van een drijvende woonwijk. Mét Scandinavische inrichting. Kijk je mee?

Lees verder onder de advertentie

Duurzame watervilla

Deze bijzondere villa kenmerkt zich naast de locatie door het speelse interieur. Kijk maar eens naar de zachte tinten, vele planten, verschillende woonniveaus en de speelnetten in het plafond. De watervilla heeft ramen aan alle kanten, wat het interieur een licht en ruimtelijk gevoel geeft. Natuurlijk is er alle ruimte om te genieten van het water: pak een kop koffie en neem plaats op het drijvende terras of één van de twee balkons. Genieten maar!

De woning is niet alleen bijzonder door de ligging – op het water, in een zijkanaal van het IJ – maar is ook nog eens duurzaam. Bovenop het sedumdak vind je namelijk wel 19 zonnepanelen. Daarnaast is de watervilla volledig geïsoleerd en voorzien van triple glas, een warmtepomp, zonneboiler, accu als opslagvoorziening én een waterbesparend vacuümtoilet.

De vraagprijs

De duurzame watervilla heeft een woonoppervlakte van 191 m² en 4 slaapkamers. De ligging van de drijvende woonwijk is ideaal: je hoeft alleen het IJ over te steken en je wandelt de binnenstad van Amsterdam in. Zie jij jezelf wel wonen in deze parel? De woning staat te koop voor € 1.600.000 v.o.n. (vrij op naam, wat betekent dat de verkoper de kosten voor de overdracht van de woning voor zijn rekening neemt). En anders: plaatjes kijken is helemaal gratis!

Lees verder onder de advertentie

Alle kenmerken op een rij:

  • Watervilla van 191 m² met de mogelijkheid om je eigen bootje aan te leggen
  • Energielabel A+++, mede door de 19 zonnepanelen, warmtepomp, isolatie en sedumdak
  • Drijvend terras en royaal balkon gelegen op het zuiden
  • Vrij uitzicht over het water
  • Gezellige en lichte woonkeuken met in het verlengde een knusse lees-/zithoek
  • 2 badkamers en 4 slaapkamers, waarvan één master bedroom met openslaande deuren naar het zonnige terras

LEES OOK
Binnenkijken in de karakteristieke villa van Marcel van Rosmalen

Bron: Beeld: Funda | KRK Makelaars Amsterdam

Lees verder onder de advertentie