Plastic fantastic: deze meubels zijn gemaakt van plastic flesjes

De Thirsty Chair van Zuiver Beeld

De massaproductie van plastic zorgt voor een enorme impact op het milieu. Gelukkig ontstaan er steeds meer duurzame initiatieven waarbij gebruikt plastic wordt gezien als bron voor nieuwe producten. Vanaf 1 juli krijg je in Nederland niet alleen statiegeld op plastic flesjes, ze leveren ook ontzettend mooie meubels op. Van basic tot design: deze meubels zijn plastic fantastic.

Lees verder onder de advertentie

1. De Thirsty chair

Dat een duurzaam design ook stijlvol kan zijn bewijzen ze bij Zuiver. In 2019 zetten ze samen met APE Studio hun eerste stap richting duurzaamheid met de Thirsty chair: een eetkamerstoel in vier prachtige kleuren, gemaakt van PET-flessen uit China. Elke stoel bevat wel 60 tot 100 plastic flesjes en is van zitting tot frame recyclebaar. Fan van dit exemplaar? Op World Ocean Day pre-lanceerde Zuiver de The Ocean Chair. Een stoel met een simpel en speels silhouet die volledig gemaakt is van plastic uit de oceaan. Nog even geduld dus…

2. Design vanPlestik

Een knap staaltje design in de woonkamer? Nout en Sam zijn de eigenaren van vanPlestik en maken meubels – of liever gezegd kunstwerken – van plastic die stuk voor stuk uniek zijn. En blauw, zoals de wavy stoel en tafel met organische vormen en golvende textuur. Alle meubels worden gemaakt in hun werkplaats in Amsterdam met een 3D-printer die speciaal ontwikkeld is om plastic te recyclen.

LEES OOK
5 tips om minder plastic in huis te halen

Lees verder onder de advertentie

3. Meubelstoffen van Fest Amsterdam

Nog eentje van Nederlandse bodem, want ook Fest Amsterdam zet zich in voor een schonere oceaan. Hun nieuwe meubelstof Soil is gemaakt van 60% gerecyclede PET-flessen en verkrijgbaar in rustige kleuren als beige, poederroze en antraciet. En het fijne is dat de stof als gegoten zit om de populaire Edge banken van Fest. Dit design is gemaakt om in de woonkamer te pronken en comfortabel op neer te ploffen.

4. De Green Valley tuinstoel

Een plastic tuinstoel die gezien mag worden en ook nog eens duurzaam is? De Green Valley van Hartman is volledig gemaakt van gerecycled kunststof afkomstig van bloempotten en doppen van plastic flesjes. Het duurzame materiaal maakt ‘m lichtgewicht en makkelijk heen en weer te schuiven. In combinatie met de comfortabele kuip en het tijdloze design doet de Green Valley zeker niet onder aan andere tuinstoelen.

5. Meubelstoffen van Bolia

De minimalistische designs van het Scandinavische merk Bolia vallen onder een hogere prijsklasse, maar gaan een leven lang mee. En dat de meubels van duurzame materialen worden gemaakt, maakt ze alleen nog maar mooier. De meeste duurzame stof die Bolia gebruikt om meubels mee te bekleden is Bergo en is voor 98% gemaakt van gerecyclede plastic flessen. De stof is er in verschillende natuurgetrouwe tinten, van petrolblauw tot zachtgroen en beige.

Lees verder onder de advertentie

Shop de stijl…

Bron: Beeld: Zuiver