Durf het! Een felgekleurde zetel als eyecatcher

Lune 3-zitsbank, ontworpen door Jaime Hayón voor Fritz Hansen, fauteuil in zeegroen fluweel ontworpen door Walter Knoll (Mister Design). Kussen met marmereffect van Nordal (vtwonen.nl). Kussen van nepbont en plaid van nepbont (Padcon). Messingkleurige draadstoel van Madam Stolz (deens.nl). Tafels, vloerkleed (Pols Potten). Canvas doek met kreukeffect met kopie van schilderij Stilleven met Bloemen van Auguste Jouve uit de collectie van het Rijksmuseum (More than Canvas). Vaas in samenwerking met Roderick Vos, mok in samenwerking met Edwin Vollebergh (Social Label).  Beeld

Als je een nieuwe zetel gaat uitzoeken, dan neig je waarschijnlijk meer naar neutrale tinten zoals wit, zwart, grijs of beige. Dit is logisch, want de zetel hoort bij de basis van de woonkamer en die houd je graag neutraal. Maar gooi het idee van een felgekleurde zetel niet meteen overboord, want zo’n vrolijk exemplaar heeft juist ook veel voordelen!

Lees verder onder de advertentie

Hoe groot is de ruimte?

Bedenk allereerst hoe groot de ruimte is waar de zetel zal komen te staan. Bij een kleine ruimte kies je meestal een kleinere zetel en een lichte tint is dan ook een goed idee. Lila bijvoorbeeld – nog steeds lekker fel – zal de kamer ruimer laten ogen. Liever geen grote zetel, maar wel meer zitruimte? Er zijn genoeg mooie fauteuils voor erbij.

Warm of koel

Een andere keuze waar je goed over na moet denken is of je gaat voor een koele kleur of juist een warmere toon. Kijk naar de ruimte waar de zetel komt te staan en dan met name naar de muren en de vloer. Een houten vloer heeft vaak een warme ondertoon en een stenen vloer juist een koelere. Kies voor je zetel dan juist het tegenovergestelde. Dit geldt ook voor de muren.

Twijfel je over een rode zetel zoals in de afbeelding hierboven? Dat snappen we. Zo combineer je rood in je interieur.

Lees verder onder de advertentie

De voordelen van een felgekleurde zetel

Met een felgekleurde zetel geef je je interieur meteen een persoonlijk tintje. Daarnaast is het de perfecte manier om in één klap je hele interieur een nieuwe look te geven; je zetel is immers meestal een van de grootste meubels in huis.

Shop felgekleurde zetels…

Bron: beeld: vtwonen 12-2018 | Fotografie Stan Koolen | Styling Marianne Luning

Lees verder onder de advertentie