Stap vol energie het najaar in met deze tips

Plots is het zover: je stapt de deur uit om te beseffen dat de zomer definitief voorbij is. Enkele dagen geleden trok je nog met een T-shirt naar het werk, maar nu haal je een dikke, warme jas uit de kast. Welkom gezellige herfst! Maar de plotse ommezwaai kan ook voor een klein dipje zorgen. Met deze tips stap je vol energie het najaar in! (promotie)

bed koffie energietips

Trek erop uit

Trek je wandelschoenen aan, sluit de deur achter je en vul je longen met frisse herfstlucht. De dagen voortdurend binnen verslijten, daar doe je niet aan mee! Jij tankt energie in het bos én bespaart er thuis.

Zorg voor een ideale temperatuur

Niets is vermoeiender dan een te warm huis. Zo hang je automatisch meer op de sofa en slinkt je productiviteitsniveau onder nul.  Verlucht je huis daarom iedere dag kort en krachtig en zorg voor een constante temperatuur van niet meer dan 21°C. De slaapkamer hoeft zelfs niet warmer dan 17 graden te zijn. Er bestaan handige slimme thermostaten zoals boxx van Engie Electrabel die in enkele klikken je hele huis op de perfecte kamertemperatuur brengen.

Op tijd naar bed

Heerlijk, zo’n goede nachtrust in een fris, opgemaakt bed. En zoals gezegd: laat het vooral niet te warm worden in de slaapkamer, want dit kan je slaappatroon verstoren. Ben je wat down? Duik dan eens vroeg onder de lakens. Je zult zien: eens goed en diep slapen doet wonderen voor je energielevel.

Licht uit, kaarsjes aan

De avond valt vroeger, dus waarom het niet extra gezellig maken met romantisch kaarslicht? Dim even de lichten, bespaar wat op je energiefactuur (slimme thermostaat boxx vertelt je meteen hoeveel) én kom zelf tot rust bij deze instant sfeermakers. Een win-win, niet?

Weg met energievreters

Net zoals ons huis een regelmaat moet hebben in temperatuur, heeft ook ons lichaam een juiste balans nodig. Vermijd daarom geraffineerde suikers in koekjes, snoep, frisdranken of afhaalmaaltijden. Zij vreten namelijk energie. Je krijgt er eerst een heuse suikerboost van, maar je valt al snel in een vermoeiende dip. Eet gezond en seizoensgebonden en je zult zien: het maakt je fitter!

Bron: in samenwerking met ENGIE Electrabel

nog meer: Meer comfort in huis