Stylingles van Eva: tips voor poedertinten in je interieur

Ze maken het interieur zacht, sereen en stijlvol: poedertinten. Wil je deze dromerige pastellen gebruiken? Kijk de kunst af bij Soheil en Serena uit Soest en laat je inspireren door deze tips van vtwonen-stylist Eva van de Ven.

poedertinten eettafel accessoires

Warmte en rust 

Van zachtroze tot vanille, pistachegroen en lila: poedertinten worden vaak geassocieerd met kinderkamers, maar dat ze zeker niet alleen thuishoren in een baby- of kinderkamer, laat stylist Eva zien met haar make-over in Soest. Voor de woonkamer van Soheil en Serena koos ze voor verschillende poedertinten om het huis warmte en rust te geven.

Stylist Eva: ‘Ik vond het belangrijk dat Soheil en Serena zichzelf zouden herkennen in hun nieuwe interieur. Dat heb ik gedaan door zijn zachtere stijl een beetje op te krikken en haar uitbundige, kleurrijke stijl een beetje af te zwakken.’

LEES OOK

Trend: een door de zon gebleekt kleurenpalet

Dromerige pastellen

‘Ik heb gekozen voor een kleiachtige roze kleur voor de muur in de woonkamer. Het kleurpalet bestaat daarnaast uit antraciet, zachte beigetinten en een beetje karamel en lila. Het klinkt als een gezellig ijsje. Het bloemetjesbehang bij de eetkamer maakt het daarnaast wat spannender. Het geeft meer pit.’ 

Je kunt ervoor kiezen om poedertinten subtiel terug te laten komen, door bijvoorbeeld één muur te verven, maar Eva laat zien dat verschillende poedertinten juist heel goed samengaan. Zoals een oudroze muur met beige kussens, een pistachegroen kunstwerk en een perzikkleurige kandelaar. Ook in dit huis gestyled voor vtwonen komen allerlei poedertinten samen. Door het gebruik van al die dromerige pastellen straalt het een en al luxe uit.

woonkamer bank poedertinten

Plafond verven

Je kunt ook het plafond een poederkleur geven. Om de mooie ornamenten en rozetten meer te laten opvallen, koos ze voor een zachtgele kleur, die ook zorgt voor een geborgen gevoel waarbij het hoge plafond iets lager en dus knusser lijkt.

Voor de durfal: schilder het plafond mee in de kleur van de muur. Toegegeven, dat is best spannend, maar het kan zeker wat extra’s geven. Probeer donkere kleuren hierbij te vermijden, om een zogenaamd ‘box-effect’ te voorkomen. Wat hierbij wel goed werkt zijn zachte poedertinten, zoals oudroze of een warme natureltint.

LEES OOK
Pastel combineren: deze pasteltinten passen mooi bij elkaar

Contrast creëren

Wil je poedertinten wat stoerder maken? Combineer zachte tinten dan eens met een uitgesproken felle tint. Eva koos bijvoorbeeld voor een aantal opvallende, kleurrijke kunstwerken voor de muur in de woonkamer. De zachtere pasteltinten in combinatie met deze felgekleurde kunstwerken zorgen voor een vrolijk, uitgesproken en warm interieur.

Een andere veelvoorkomende combinatie is pastel en zwart. Je zet hierdoor iets stevigs neer. Zo koos Eva voor een zwarte salontafel. Ook de donkere tegelvloer van Soheil en Serena past goed bij het zachte kleurpalet, en zorgt ervoor dat het geheel niet té zoet wordt.

nog meer: Kleur