Zeker van je zaak: 6x kleurtools om je huis eerst online te verven

oe handig zou het zijn om eerst verschillende kleurencombinaties in huis uit te proberen, voordat je een hoop geld spendeert aan verf? We got you! Met een online kleurtool kun je namelijk eerst het huis digitaal verven. Ontzettend handig en ook nog eens heel leuk om uit te proberen. We tippen je zes van zulke kleurtools om het huis online mee te verven.

verfstalen ochre gold

Online verven

Het is een kwestie van aanwijzen en klikken en je ziet hoe kamers, muren, meubels en misschien wel de buitenkant van je huis eruit zien in een andere kleur. De tools voor online verven die je hieronder vindt zijn niet duur, de meeste zijn zelfs gratis te gebruiken. Let er wel op dat de weergave van een kleur op je beeldscherm af kan wijken van de werkelijkheid.

Sigma Colour Viewer

Om vooraf een idee te krijgen welk effect kleuren op elkaar en op het interieur hebben, kun je aan de slag met de colour viewer van Sigma. Upload een foto en schilder online. Je kunt het eindresultaat ook delen met je huisgenoten.

LEES OOK
Online verf bestellen? Zo kies je de perfecte kleur

Histor Kleurkiezer

Met de Histor Kleurkiezer zie je in één oogopslag welke kleuren goed bij elkaar passen en het beste matchen met je meubels en accessoires. Maak je kleurkeuze, upload een foto van een ruimte in je huis die aan een likje verf toe is, schilder deze digitaal en bekijk het resultaat.

Colora inkleurtool

Upload een interieurfoto en kleur deze snel en gemakkelijk in. Het enige wat je nodig voor de Colora inkleurtool nodig hebt, is een foto van je interieur (of gevel) en je kan beginnen spelen met kleur. Start de applicatie, druk op het fotocameraatje, laad je foto op en je kunt aan de slag!

Online kleurtool van Benjamin Moore

Het Amerikaanse verfmerk Benjamin Moore heeft een eigen tool waarmee je gratis voorbeeldfoto’s van interieurs en extereiurs kan kleuren met hun verfkleuren. Wil je foto’s van je eigen huis kleuren, dan moet je een klein bedrag betalen. Het Bejamin Moore software programma is verkrijgbaar voor Windows en Mac.

LEES OOK

Kleur kiezen? Zó doe je dat met een verf en kleur app

Olympic Color Paint Visualizer

Met de Olympic Color Paint Visualizer kun je het effect van verschillende kleuren en kleurencombinaties in een ruimte bekijken. Maak een selectie uit het enorme kleurenpalet, kies een voorbeeldruimte en sleep de kleuren op de wand.

Porter Paints Paint Color Visualizer

Op de site van Porter Paints vind je voorbeeldfoto’s van verschillende ruimtes in huis, maar je kunt ook een eigen foto uploaden. Kies een kleurpalet en de kleuren verschijnen toegepast in beeld. Als je 9 beelden hebt geselecteerd, verschijnen deze op je scratchbook. Vanuit je scratchbook kun je foto’s printen of doorsturen naar je vrienden.

nog meer: Kleur