Must follow: 5x interieurinspiratie mét kleur op Instagram

beeld vtwonen Beeld

Heerlijk hè? Op Instagram interieurinspiratie opdoen bij de mooiste accounts. Een kwartiertje rondsnuffelen loopt dan al snel op naar een uur of meer. Benieuwd door welke smaakmakers de vtwonen-redactie zich graag laat inspireren? Check hieronder ons #mustfollow lijstje, oftewel vijf van onze favoriete Instagramaccounts. Ditmaal in het thema kleur!

Lees verder onder de advertentie

Ayla van @pastel.en.staal

Ayla Geest (28), @pastel.en.staal op Instagram, woont samen met haar gezin én haar ouders op een groot erf in Schoorl. ‘Zij wonen in het bestaande huis dat we met z’n allen hebben gerenoveerd en wij met onze twee kinderen in het nieuwe, zelfontworpen huis dat daaraan is vastgezet’, vertelt Ayla. Ze omschrijft haar woonstijl als een eclectische mix met veel hout, glas, planten en vooral veel kleur. ‘Het was mijn doel om geen wit in huis te hebben en dat is goed gelukt. Kleur maakt me vrolijk en energiek en het geeft iets eigens aan je interieur.’ Pastelkleuren hebben Ayla’s voorliefde. Deze combineert ze graag met een pittige tint zoals okergeel of flessengroen.

Lees verder onder de advertentie

Doortje van @thuisbijdoor

Ook Doortje Kruisheer (26) deinst niet terug van wat kleur in huis. Zij woont in de Amsterdamse pijp op zo’n vijftig vierkante meter en deelt de mooiste plaatsjes via @thuisbijdoor. Doortje’s huurbaas geeft haar de vrije hand om te schilderen wat ze wilt. Zo heeft zij hier een fantastisch, kleurrijk interieur gecreëerd! Doortje omschrijft haar woonstijl als een personage: ‘Een Parijse city girl meets Sex and the City, een zelfstandige vrouw in een kleurrijk appartement.’

Lees verder onder de advertentie

Ingrid van @opnummer50

Nog een Instagramfavoriet van vtwonen is het account van @opnummer50 van de Haarlemse Ingrid. Geen enkele wand van haar woning is wit. Ingrid houdt van kleur en dan vooral van prints in warme aardetinten zoals roze, terra en bruin. Ook zien we een mix van oude en nieuwe meubels wat voor een karaktervol interieur zorgt.

Lees verder onder de advertentie

Sofie van @ooksoof

Sofie van Kruijff (36) verhuisde met de komst van een kleintje naar een nieuwbouwproject in Hillegom. Dat bleek geen succes: ‘Vanaf dag één keken we al verder’, vertelt ze. ‘Er kraakte niks, er was geen glas-in-lood en we misten een karaktervol huis.’ Niet veel later viel hun oog op de gigantische herenboerderij uit 1881, gelegen aan de overkant van de straat. Ze besloten de boel op te splitsen en er twee sfeervolle én kleurrijke woningen van te maken. Benieuwd naar het resultaat? Volg dan Sofie’s account @ooksoof op Instagram.

Lees verder onder de advertentie

Nancy van @onshaarlemsehuisje

Nog meer kleurinspiratie nodig? Check dan ook zeker eens het account van Nancy (31), @onshaarlemsehuisje. Via dit account deelt Nancy haar mooiste marktplaatsvondsten, diy-projecten en allerlei mooie kiekjes van haar Haarlemse woning. Haar stijl omschrijft ze als ‘kleurrijk, Scandinavisch met een touch of design‘.

Lees verder onder de advertentie

Elisah van @interiorjunkiecom

Het Haarlemse huis van Elisah Jacobs (37) staat nooit stil. Dan moet de hal van plint tot plafond geschilderd worden en even later moet er een nieuw behang in de werkkamer. Alle veranderingen legt ze vast op camera en deelt ze met haar volgers onder de naam @interiorjunkiecom op Instagram en via haar website. Als er één ding is waar Elisah vrolijk van wordt, is het kleur. Dat maakt haar authentieke herenhuis eclectisch. Eerder mochten we al eens bij Elisah binnenkijken, dat artikel vind je hier terug.

Lees verder onder de advertentie

Nog meer interieurinspiratie?

Meer favoriete Instagram accounts van vtwonen zien? Elke maand delen we een #mustfollow in ons magazine. Vergeet ook niet om @vtwonen en #vtwonenbijmijthuis te volgen op Instagram voor nog meer interieurinspiratie.

Bron: beeld: vtwonen 01-2021 | Productie en Fotografie Margriet Hoekstra | Tekst Robin Pakvis