Kleur van het Jaar 2019: Spiced Honey

In 2018 veroverde het rustgevende roze ‘Heart Wood’ ons interieurhart als Kleur van het Jaar. Ook dit jaar roept kleurenexpert Levis een tint uit tot de interieurtrendkleur van het moment. Maak kennis met ‘Spiced Honey’, een uitnodigende bruintint die even mooi is als hij klinkt.

De it-kleur van 2019

What’s in a name: Spiced Honey is een kruidig honingbruin dat volgens Levis dé interieurkleur van het komende jaar wordt. De tint staat voor hoopvolle vernieuwing en belooft zowel ontzettend tijdloos als energierijk te zijn.

De mosterd – of in dit geval honing – haalde Levis bij internationale designexperts die zich op hun beurt laten inspireren door de maatschappelijke behoefte aan positiviteit en verandering. Het verfmerk vertaalde dat verlangen naar een tint die uitnodigt om te cocoonen, maar tegelijkertijd ook licht en helderheid uitstraalt. ‘Let the light in’, zoals ze het zelf zeggen.

Verrassend veelzijdig

De Kleur van het Jaar is een warme tint die subtiele accenten van goud en amber bevat en door z’n veelzijdig karakter erg makkelijk te combineren is. Als aanvulling op de Spiced Honey ontwierp Levis de Levis Ambiance Trend Collection 2019, een palet met tien tinten die mooi samengaan met de Kleur van het Jaar. Denk daarbij vooral aan zachte en neutrale tinten, maar ook aan verrassende combinaties als dynamisch groen of speels rood.

Kan jouw interieur wel een make-over gebruiken? Kies dan voor een accentmuur met Spiced Honey-kleur. Wie het liever wat subtieler houdt, kiest voor slimme accenten in een gelijkaardige bruintint die je woning meteen opfrissen.

Shoppen in de stijl van

Verliefd geworden op Spiced Honey? Shop dan deze producten in dezelfde tint.


Ontdek hier welke andere trends er volgend jaar aankomen.

nog meer: Kleur