Geef je huis kleur met geel!

Na de donkere wintermaanden is geel de perfecte kleur om de winterstemming van je af te schudden en de lente te omarmen. Geel is een kleur die de hele kamer kan opfleuren. En het is zo eenvoudig om direct aan de slag te gaan. Ga naar de groenteboer en pak wat citroenen of bananen en koop een bos gele bloemen. Zie je het verschil al? De kamer ziet er vrolijk, zonnig en fris uit! Mellow Yellow!

mellow-yellow

Kleurtrend Mellow Yellow met geel

Geel laat zich ook goed combineren met andere kleuren. Kijk naar het kleurpalet hierboven, waar verschillende kleuren worden omgeven en onderstreept door geel. Ben je niet op slag verliefd op deze gele koelkast? Stel je voor hoe je ’s ochtends de keuken binnenloopt en de zon al ziet schijnen!

Houd je meer van natuurlijke kleuren en is je interieur overwegend geschilderd in basic tinten? Een zonnige geel is perfect om wat energie aan een basic kleurenpalet toe te voegen.

Er zijn diverse tinten geel. Van een donker oranje achtige geel tot zachte pastels. Van neon tot een romige of juist zeer bleke geel. Probeer diverse kleuren geel uit in je huis en kijk wat het beste bij jou interieur, je zintuigen en gevoel past.

Geel is een vrolijke kleur en kan je direct een fijn gevoel geven. Het is verheffend en stimuleert de geest. En wist je dat geel psychologisch gezien de gelukkigste kleur in het kleurspectrum is? Waar wacht je nog op…

Kleuren in dit palet

1. Flexa Strak in de lak Collectie – Citroengeel
2. Pure by Flexa – Delicate Honey
3. Farrow & Ball – Print Room Yellow No. 69
4. Pure by Flexa – Subtle Rose
5. Farrow & Ball – All White
6. Farrow & Ball – Dayroom Yellow No. 233
7. Flexa IKEA Family Collectie – IKEA 182*
8. Pure by Flexa – Delicate Taupe
9. Farrow & Ball – Citron No. 74

* Deze verfkleur staat niet meer op www.flexa.nl. Je kunt de kleur nog wel laten mengen op de Flexa mengmachine in de bouwmarkt.

Peggy van Paul & Paula
Voor Kleurinspiratie maakte Peggy van Paul & Paula de kleurtrend Mellow Yellow. Geel is haar favoriete kleur. Lees het interview met Peggy en ontdekt haar passie voor kleur.

Bron: 1. Brie Williams, 2. Susanna Vento, 3. Vartnya Hem, 4. Better Homes and Gardens, 5. Fair Light Day, 6. Design Traveller

Geschreven door: Peggy van pauletpaula.com

nog meer: Kleur