DIY kleurrijke kersthanger

beeld vtwonen Beeld

Voor blogger Marij van My Attic lijkt kerst nog ver weg zo net in november. Toch kroop ze achter haar DIY-tafel en fabriceerde een paar kleurrijke kersthangers die ook in het nieuwe jaar mogen blijven hangen.

Lees verder onder de advertentie

Over een paar weken…

Het is een cliché, maar wat gaat de tijd snel! Normaal gesproken begin ik rond deze tijd al helemaal in de kerstsferen te komen. Dit jaar is het anders. Waarschijnlijk komt dat omdat ik nog maar net terug ben van een hele fijne en vooral ook zonnige reis door Amerika. We liepen daar nog lekker rond in ons zomerse outfit en lagen nog wat dagen op het strand… Dit zomerse vakantiegevoel konden we thuis helaas niet zo lang vasthouden, het is koud! Nu ja, dat is niet helemaal waar, we hebben hier ook best hele mooie dagen met een fijn najaarszonnetje. Daar kan ik ook echt van genieten. Maar dat het over een paar weken al december is, gaat er bij mij eigenlijk nog niet in. Waar sommigen al toe zijn aan een kerstboom in huis, moet ik er nog even inkomen…

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Hier en daar een takje

Nu ben ik wel een echt kerstmens en kan ik het niet laten om ieder jaar weer een kerstboom in huis te slepen en los te gaan met versiering in huis. Dat zal dit jaar ook zeker niet anders zijn maar ik bouw het heel rustig op. Om al wat meer in de stemming te komen, maakte ik een DIY hanger met hier en daar een dennentakje. Omdat er bij het tuincentrum nog geen losse dennentakken te koop zijn, nam ik een miniboompje mee. Staat er dus toch al een kerstboom in huis.

Abstracte vormen

Voor deze DIY hanger gebruikte ik lightweight klei. Dit kun je kopen bij de hobbywinkel maar je kunt het ook online vinden. Het fijne aan deze klei is dat je het niet hoeft af te bakken, je kunt het laten drogen aan de lucht. Daarbij weegt de klei dus praktisch niets. Ideaal om hier (kerst)hangers mee te maken want een te zware hanger in een boom zakt al snel naar beneden. Ik maakte hangers is rechthoekige repen en een aantal abstracte vormen. Een beetje vreemd maar daar houd ik van!

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Klein beetje kerst

Na het drogen schilderde ik de hangers met acrylverf en hing ze met visdraad aan een dunne ronde stok. Door de hangers op verschillende hoogtes vast te knopen ontstaat er een leuk speels resultaat. Voor een klein beetje kerst hing ik er een paar dennentakjes tussen. De stok hing ik op met een stukje katoengaren en het kleine boompje zette ik in een bloempot. Zo heeft mijn werkplek opeens een klein beetje kerstsfeer gekregen. Ik begin er al wel aan te wennen, moet ik zeggen! Nog even en ik sleep die echte kerstboom naar binnen…

My Attic

beeld vtwonen Beeld

Bron: tekst en fotografie Marij Hessel

Lees verder onder de advertentie

Marij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.be/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog MY ATTIC.