Dit zijn de interieur kleuren voor 2021

Heb je ook al zin in het nieuwe jaar? Wij wel, want de interieur kleuren voor 2021 zijn om zo mooi dat je ze wel kunt kussen. Allereerst maakt de kleur bruin in al zijn verschijningsvormen – van beige tot chocoladebruin – een comeback. Een andere trendkleur is blauw, en dan vooral het diepe blauw van een ruwe zee en flinke donderwolken. Want van ontstuimig blauw warmt je huis juist op. En verder mogen pastellen en grijs ook nog even blijven.

Trendkleur bruin

Bruin is het nieuwe zwart: de kleur is minder zwaar en veel warmer. De trendkleur doet je denken aan de natuur en geeft daardoor een gevoel van rust en ruimte. Combineer bruin vooral met bruin en laat structuren van stoffen, accessoires en meubels daardoor de hoofdrol innemen. Linnen, hout, wol, leer en katoen: alle natuurlijke materialen kun je prachtig combineren. 

Ook Flexa heeft voor een bruintint gekozen als kleur van het jaar 2021. Zo heeft Fietje de trendkleur Brave Ground toegepast in ons woonprogramma Weer Verliefd op je huis.

vtwonen 07-2020 | styling blauw keukeneiland wit
Blauw-witte potten, per stuk € 149,95, vierkante pot € 44,95, bezem € 13,95 (loods5.nl). Witte pot van Serax bovenin links € 54,-, witte pot bovenin midden € 54,-, kraan prijs op aanvraag, witte schaal, prijs op aanvraag, vierkante kruk € 2241,- (badenbaden.nl). Donkere grote vaas boven op plank, set van 4 € 1936,-, 18e-eeuwse houten vloer, per m² € 168,19 (pietjonker.nl). Gordijnstof 295 breed, per meter € 103,- (wva.nl). Keukeneiland prijs op aanvraag (com-anders.nl). Vork en lepel € 40,- (lisannevanzanten.nl). Hamamdoeken vanaf € 9,60 (ottomania.nl). Gestreepte theedoeken, set van 3 € 9,99 (hm.com). Barkruk € 2174,- (covanderhorst.nl). Zeep € 22,50, zeepborstel € 11,50, notitieboeken per stuk € 19,95 (maisonnl.com). Witte mok € 8,95, blauw-wit bord € 13,95 (hkliving.nl). Houten dienblad Zanat € 113,- (homestede.nl). In het midden bord van Leonardo, Ø 23 cm € 9,95, blauwe kom van Leonardo, Ø 15 cm € 9,95, Balloon hanglamp van Bolia € 469,- (vtwonen.nl). Overig privébezit.

Trendkleur blauw

Blauw is een koele kleur, maar doet tegelijkertijd denken aan een strakblauwe lucht en een duik in zee of zwembad op warme, zomerse dagen. Een heel veelzijdige kleur die we elke keer weer terugzien als trendkleur. In 2021 zien we vooral de terugkeer van diepblauwe muren (en plafonds!) gecombineerd met blauw in alle kleurschakeringen. Van zachtblauw tot inktblauw. Hoe je blauw toepast in de woonkamer, slaapkamer en keuken, lees je in Zo haal je de trendkleur blauw in huis.

Bright Bubble trend | vtwonen stylist Liza

Trendkleur grijs

Nog een van de interieur kleuren waar je in 2021 alle kanten mee op kan: grijs. Grijs is stoer én rustig en zorgt daardoor voor een veilige thuisbasis na het toch wel roerige afgelopen jaar. Grijs zie je ook terugkomen in beton, travertin en marmer. In 2020 al een populair materiaal voor tafels, wanden en accessoires en dat blijft voorlopig nog wel even zo. Vind je grijs te koel? Combineer het dan met de andere trendkleuren, pastellen, zeegroen, oker en zelfs goud. Kijk ook hoe grijs een hoofdrol speelt in de Japandi en Bright Bubble trend.

Pastellen

In 2021 zien we ook weer veel pastelkleuren. Niet het zoetsappige pastel, maar als zachte tegenhanger van stoere knalkleuren. vtwonen stylist Marianne laat in de interieur trend Culture Club zien welke kleuren zich in 2021 thuisvoelen in huis. In deze wereldse trend waar allerlei elementen uit verschillende culturen samenkomen worden zachtroze en pastelblauw gecombineerd met donkerpaars, diepblauw en okergeel. Onverwachte kleurencombinaties die onverwacht mooi bij elkaar passen.

Shoppen in stijl…

nog meer: Kleur