Daarom is roze altijd een goed idee

De tijd dat roze zoetsappig en kinderachtig werd genoemd, ligt gelukkig ver achter ons. Roze rocks! De kleur is dan ook niet meer weg te denken uit onze woonkamers, keukens, badkamers en slaapkamers. Moet er iemand in huis nog overtuigd worden van de kracht van roze? Schuif dan even deze beelden onder zijn of haar neus.

vtwonen doe het zelf aflevering 5 seizoen 2 | styling Leonie Mooren, fotografie Barbara Kieboom | kleine woonkamer

Het effect van roze

Roze staat voor bescheidenheid, vriendelijkheid en humor. Mooie eigenschappen voor elke plek in huis. De kleur leent zich ook perfect voor het optisch vergroten van kleine ruimtes. Stylist Marianne Luning wist dit in Weer verliefd op je huis ook een aantal keer goed te laten zien. 

De kleur roze heeft trouwens ook een kalmerend effect op de hartslag en ademhaling. Deze verzachtende eigenschap komt perfect van pas in de slaapkamer of in andere ruimtes die wel wat rust kunnen gebruiken.

Roze combineren

Roze is een gemakkelijke huisgenoot: je kunt de kleur overal kwijt en volop combineren. Bij een neutrale basis geeft zachtroze net die kleurboost die het nodig heeft, zonder uit de band te springen. In een stoer interieur geeft roze zachtheid en een verrassend contrast en in een industriële omgeving werkt donkerroze prachtig met zwarte stalen details.

Groen, okergeel, bordeauxrood, grijs, wit, nudetinten of ton-sur-ton: met roze kun je naar hartelust combineren. Een donkergroene of gele bank met een roze bijzettafel? Geen enkel probleem! Een pastelroze plantenbak of lamp en wat poederroze kussens kun je ook overal wel kwijt. Zo smokkel je je favoriete kleur heel subtiel het huis binnen.

vtwonen 04-2018 | styling Danielle Verheul, fotografie Sjoerd Eickmans | pastel interieur

Stevig statement

Twijfel je over een roze muur in huis? Denk dan eens aan behang met grafische vormen. Je zet zo toch iets stevigs neer. Een paar stroken vlak achter de bank of het bed zijn een mooie manier om een hoek af te bakenen en een statement te maken, zonder dat de hele ruimte een laag behang hoeft te krijgen.

Roze slaapkamer

Omdat roze zorgt voor rust, is het de ideale kleur voor een slaapkamer. Zelfs de meest stoere anti-pastel-aanhanger zal dit moeten beamen. Een roze boxspring of ledikant is natuurlijk het ultieme statement, maar lichtroze muren en een poederroze dekbedovertrek zorgen ook voor die relaxte sfeer.

Meer wow-effecten en combinaties met roze zie je in deze roze interieurs. En bekijk nog even de blogs van PRCHTG, want Fleur en Jessica zijn ook dol op roze!

vtwonen 10-2017 | styling Cleo Scheulderman, fotografie Jeroen van der Spek | pastel interieur
nog meer: Kleur