Zwanger en verven, hoe zit dat?

beeld vtwonen Beeld

Je bent zwanger maar wil de kinderkamer verven, waar moet je dan rekening mee houden? Hieronder geven we je een aantal tips om op een verantwoorde manier aan de slag te gaan met verf in de babykamer. Ook voor de veiligheid van je baby als het straks geboren is.

Lees verder onder de advertentie

Veilige verf voor de babykamer

Het klinkt een beetje flauw, maar begin eigenlijk niet met verven tijdens je zwangerschap. Als het even kan, laat het dan door een ander doen. Het ligt er dan ook helemaal aan wat voor verf je gebruikt en wat je gaat verven. Aan de slag met latex voor op de muren is geen probleem. Maar pas op met het verven van meubels.

In principe zijn alle verven op waterbasis niet heel erg schadelijk voor jouw en je baby’s gezondheid. Maar hoe natuurlijker de verf is die je gebruikt, hoe beter het is. Gebruik absoluut geen verf met oplosmiddelen, zoals terpentine, voor het schilderen van de meubels.

Babykamer verven = ventileren

Zorg dat je de ruimte tijdens en na het verven goed ventileert. Verf de babykamer minstens een week voordat je uitgerekend ben en blijf de tijd daarna ventileren om te zorgen dat alle eventueel schadelijk stoffen verdwenen zijn. Meer tips voor het verven van de babykamer vind je hier.

Lees verder onder de advertentie

Verf op kwaliteitsmeubels

Fabrikanten van babymeubels houden zich al jaren bezig met het verbeteren van de kwaliteit van hun meubels en dus ook het verfgebruik. Alle meubels van bekende en vooraanstaande merken als Coming Kids, Kids Factory en Pure Kids zijn behandeld met kindvriendelijke en veilige verf. Ook voor de kinderen die niets liever doen dan hun tanden in de spijlen zetten.

Veilige babymeubels van kwalitatieve merken vind je in de webshop van Babypark. Op de hoogte blijven van alle producten van Babypark? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.