Safety first! Veilige stopcontacten in de kinderkamer

Kleine handjes en vingers kunnen overal aankomen, op drukken en in prikken. Het is duidelijk dat een baby- en kinderkamer goed beveiligde stopcontacten moeten hebben.Veilige stopcontacten

Op de knieën

Ze zeggen niet voor niets dat het slim is om vanuit de ogen van een baby of dreumes de kinderkamer te bekijken. Een van de eerste gevaren die je zult tegenkomen zijn stopcontacten. Je moet er toch niet aan denken dat je kleine daar met de vingers in zit.

Afdekplaatjes

Een veilig stopcontact is een stopcontact waarbij de gaatjes zijn afgeschermd. Gelukkig heb je daar heel handige schijfjes voor. Vaak voorzien van een klemmetje of plakkertje achterop. Je bevestigt ze zo op het stopcontact. Je kind kan nu onmogelijk bij de gaten.

Je kunt zelf nog wel bij een stopcontact met afdekplaatje. Een beetje onhandig, dat wel. Je moet namelijk de tanden van het elektrische apparaat in de uitgespaarde gaatjes stoppen, de stekker een slag draaien en je voelt dat de tanden in het stopcontact floepen. Let er bij de aanschaf wel op of het plaatje bedoeld is voor geaarde of ongeaarde stopcontacten.

Kinderveilige wandcontactdozen

Speel je helemaal op safe, dan is de kinderveilige wandcontactdoos ideaal. Het is wel de duurste oplossing. Misschien handig dus voor de plekken waar je kind het meest komt. Bij een kinderveilige wandcontactdoos worden de openingen afgedekt door pennen die alleen maar wijken als op beide openingen tegelijk druk wordt uitgeoefend. Knap kind die met dezelfde druk in beide openingen tegelijk kan prikken.

Te koop op:

www.happybaby.nl
www.pasopshop.nl

Bron: stopcontactbeveiliger Béaba

nog meer: kinderkamer