Speelhoek in de woonkamer

Voor kinderen is het fijn om een eigen plek in de woonkamer te hebben waar ze kunnen spelen. Vaak is dit in een hoek van de kamer. Hier kunnen ze lekker hun eigen gang gaan. En zo heb jij niet het speelgoed door het hele huis liggen.

speelhoek in woonkamerspeelhoek ></p><div id=

Knutselhoekjes

Onmisbaar in een speelhoek is een knutseltafel met stoeltje(s). Hier aan kunnen ze tekenen, knutselen, met lego bouwen, etc. Wordt je kind op den duur te groot voor de tafel? Dan kan je er met extra poten een volwassen werktafel van maken. Voor andere grappige stoeltjes met tafel ga je naar Ik en Ik. Zij verkopen stoeltjes in de vorm van boerderijdieren. Een koe of schaap in het roze en bruin met bijpassende tafel. Aan het tafeltje passen meerdere stoelen.

Speeltafel en stoel

De kindermeubels van JunkTrunk zijn heel erg geschikt voor in de speelhoek. De JunkTrunk is een speelplek en opbergplek in één. De meubelset bestaat uit een kindertafel met krukjes, stoel of een bankje. In de zitting en in het tafelblad is ruimte genoeg om speelgoed in op te bergen. De JunkTrunk meubelset is een fijne, vaste speelplek in de woonkamer waar kids kunnen spelen en waarin ze na het spelen al het speelgoed weer netjes in op kunnen bergen.

De JunkTrunk meubelset bestaat uit zeven uitvoeringen, van een eenpersoons setje tot een speelhoek voor wel zes kinderen.

Speelgoedopbergers

Voor opbergers lees je het artikel over speelgoedkist en speelgoedkast.

Speelhoek onder de trap

Een vergeten plek in huis maar ideaal als speelhoek, is de ruimte onder de trap. Sommigen hebben daar een voorraadkast zitten. Maar anderen hebben deze ruimte open gelaten of helemaal dichtgetimmerd. Zonde, want dit is een perfecte speelruimte.

Bron: 1. vtwonen – 2. 101woonideeën

nog meer: kinderkamer