Poppenhuis bouwtekening

Wil je de speelgoedpoppen van je kind een uniek onderdak geven? Maak dan zelf een poppenhuis! Zo kun je hem helemaal inrichten naar jouw smaak, compleet met meubeltjes en decoratie.poppenhuis bouwtekeningPoppenhuis van Klein & Fijn

Poppenhuis zelf maken

Een poppenhuis is iets waar kinderen uren zoet mee kunnen zijn. Ze laten de poppen met elkaar kletsen en leggen ze aan het einde van de dag in bed. Een droom van veel kinderen is een echt eigen poppenhuis. Het maken van een poppenhuis kun je zo moeilijk maken als je zelf wilt. Je kunt er zelf eentje in elkaar timmeren, maar er zijn ook bouwpakketten waarbij je het huis alleen nog in moet richten.

Poppenhuis bouwtekening

Het leukste is natuurlijk om het huis van begin tot eind zelf te maken, maar daar komt heel wat bij kijken. Naast handigheid en creativiteit vergt het veel geduld. Bij WAM miniaturen vind je een werkbeschrijving voor het maken van een poppenhuis. Ook kun je hier voor ongeveer tien euro verschillende bouwtekeningen kopen.

Ben je wat minder handig met ingewikkelde bouwtekeningen? Van een Kallax Ikea kastje en vrolijk behang maak je eenvoudig een poppenhuis! Het ene vakje is de woonkamer, het andere vakje de slaapkamer, enzovoort.

Bouwpakket poppenhuis

Als je het maken van het huis lastig vindt of weinig tijd hebt, kun je een bouwpakket voor het poppenhuis kopen. Bij Create4Fun kun je een mooi houten poppenhuis bouwpakket kopen. Het scheelt je een hoop tijd, want je hoeft alleen het poppenhuis nog in te richten.

Poppenhuis inrichten

Als je eenmaal het poppenhuis in elkaar gezet hebt, is het tijd voor de inrichting. Met restjes behang kom je een heel eind. De meubeltjes kun je ook allemaal zelf maken, maar dat is een heel nauwkeurig werkje. Poppenhuiswinkel verkoopt mini bonbons. Erg leuk!

Poppenhuis kopen

Zie je het toch niet zitten om een poppenhuis in elkaar te knutselen? Je kunt natuurlijk ook een kant-en-klaar poppenhuis kopen. Bij Klein & Fijn verkopen ze een poppenhuis met maar liefst vier verdiepingen en prachtige meubeltjes.

Bron: 1 101 Woonideeën | 2 Klein & Fijn

nog meer: kinderkamer