Plaid breien

Een plaid is een mooie decoratie voor in de kinderkamer. Het staat erg leuk op het kinderbed. Maar daarnaast is het ook praktisch wanneer het kouder wordt. Het leukste is natuurlijk als je er zelf één kunt maken. 

Plaid breien

Patroon plaid breien

Het is lastig om een plaid te breien als je geen patroon hebt. Bij Hobbydoos kan je een magazine kopen met meer dan 150 patronen. Daarin staat ook een patroon voor een groot en warm plaid. Op dezelfde website staat precies welk materiaal je er voor nodig hebt. En als je wilt, kan je al het materiaal ook direct kopen. Hoef je niet eens de deur voor uit!

Plaid breien breimolen

Een plaid breien is vaak een erg tijdrovende klus. Gelukkig is er een handig apparaat uitgevonden: de breimolen. Hiermee maak je in nog geen dag tijd een mooi plaid. In welke kleur je maar wilt.

Patchwork plaid maken

Ben je niet zo handig met breipennen? Dan maak je een mooi plaid van verschillende lapjes stof. Ariadne at Home heeft zelfmakers van twee verschillende soorten plaids op de website staan. De één is een mozaïekplaid en de andere een patchworkplaid. Beiden zijn het erg leuke exemplaren voor in de kinderkamer.

Overige plaids

Toch te veel werk om zelf een plaid te maken? Dan kan je er altijd nog één kopen. Voor leuke verkoopadressen en inspiratie voor mooie plaids, lees je het artikel plaid.

Bron: ariadne at Home | Fotografie Bart Brussee

nog meer: kinderkamer