Net als Katja Schuurman: tover de kinderkamer om in een jungle

beeld vtwonen Beeld

Dat Katja Schuurman onlangs een prachtige dochter op de wereld heeft gezet, is je vast niet ontgaan. Maar heb je die droom van een babykamer al gespot? Op Instagram kon je zien hoe baby Coco heerlijk ligt te slapen onder een palmboom en het toeziend oog van een aapje, tropische vogel en haar grote zus. Wil je die junglesfeer zo copy pasten naar jouw baby- of kinderkamer? Lees dan onze tips voor het stylen van een jungle kinderkamer.

Lees verder onder de advertentie

Jungle behang

Een jungle kamer is al jaren hét favoriete thema voor de kinderkamer. Niet zo gek, want welk kind houdt er nu niet van dieren? Misschien raak je zelf licht overprikkeld bij alleen al de gedachte aan die tropische prints, maar met een beetje geven en nemen komen jij en je kind vast tot een mooi compromis. Wanneer je voor behang kiest met een tropische twist, dan kun je de rest van de kamer rustig houden. Of vice versa natuurlijk. Het behang uit de babykamer van Katja Schuurman en Freek van Noortwijk is op maat gemaakt door Creative Lab Amsterdam. Ook in de vtwonen shop vind je prachtig jungle behang, van felgekleurd tot gedempt groen en zwart-wit. Je kunt ook kiezen voor behang met tropische bladeren en met accessoires verder borduren op het thema.

Tropisch behang shoppen…

Accessoires van natuurlijke materialen

Een jungle kinderkamer vraagt om accessoires in natuurlijke materialen en kleuren. Denk aan hout, rieten manden, dierenvellen en zachte plaids en vloerkleden. En heb je de ruimte? Dan waant je kind zich met een ‘echte’ liaan, hangmat of hangstoel helemaal in de tropen. Heb je het vermoeden dat na het junglethema al snel weer om een nieuwe kamer wordt gesmeekt? Houd dan de basis rustig en breng de jungle fever in huis door middel van posters of een ixxi met tropische print. Zo opgehangen en zo weer exit.

Lees verder onder de advertentie

Tropische planten

Ook met planten breng je de tropische sfeer tot leven. Wanneer je planten uitzoekt die normaal gesproken in regenwouden groeien, heb je meteen de juiste sfeer in de kinderkamer of babykamer. Een XL kamerplant bijvoorbeeld. Bovendien zijn planten ook luchtzuiverend, ideaal voor in de slaapkamer.

Accessoires voor de jungle kamer…

Bron: vtwonen 06-2017 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Moniek Visser | Instagramfoto Katja Schuurman

Lees verder onder de advertentie