Houten letters voor de kinderkamer

Je maakt een kinderkamer snel persoonlijk met houten letters aan de muur. Deze vormen de naam van je kind of een ander leuk woord. Houten letters zijn makkelijk te versieren. Of je koopt ze gewoon al helemaal gepimpt.

Houten letters voor de kinderkamer

Houten letters zijn perfect voor de decoratie van de baby of kinderkamer. Je plakt bijvoorbeeld de naam je kindje boven de wieg. Of een ander woord zoals ‘stoer’ of ‘lief’. Andere leuke plekken voor letters zijn:

  • de deur van de kinderkamer
  • boven of op het hoofdeinde van het bed
  • boven de commode
  • boven het bureau/knutseltafel

Onbewerkt hout

Bij Villa-Vrolijk koop je houten letters van 12 cm hoog en bij Villa-uk zijn ze 20-25 cm. Ze zijn nog onbewerkt. Je kunt er dus helemaal zelf van maken wat je wilt. Met behang, verf, stof en glitters ga je aan de slag. Dit kan je ook leuk met je zoon of dochter samen doen. Nog meer letters van MDF vind je bij Made by Fish. Hier verkopen ze ook afbeeldingen en figuurtjes van onbewerkt hout.

Heb je een multicolour kamer? Dan gebruik je glitters, verschillende kleuren stofjes of behang. Voor een basic-kamer hou je de letters wat rustiger met neutrale materialen.

Houten letters voor babykamer

Houten letters zijn ideale accessoires om de babykamer van de pasgeboren spruit persoonlijk te maken. Bij Crea-Lief kun je digitaal zelf je tekst ontwerpen. Zo kun je de grootte, het lettertype en de kleur of print kiezen en worden de letters van onbehandeld MDF gemaakt. Kids Creations is het adres voor mooi gedecoreerde houten letters. Heb je ook wel eens gedacht aan letters van piepschuim? Een zacht materiaal dat precies bij de zachtheid van iedere baby past. Je vindt de letters op Piepschuimletters.nl.

Authentieke letters

Sloophout is heel erg populair op het moment. Je hebt sloophouten meubels, maar ook accessoires in dezelfde stijl. Bij Basiclabel vind je houten letters in de collectie. Verkrijgbaar in verschillende kleuren én elke letter is uniek!

Versierde letters

Zelf niet zo’n freubeltante? Bij Piek-en-Co versieren ze de letters zoals jij het wil. Je geeft aan welke letters je wil en met welke stofjes je ze bekleed wil hebben. Bij Clauddesign maken ze unieke letters. Alles wordt met de hand gemaakt, zelfs de prints. Zo zijn de letters altijd uniek.

Kleine houten letters

Mini letters voor onze liefste mini mensjes vind je bij Houtenlabel. Deze kleine letters en cijfers hebben een hoogte van 2,5 cm. Bij Sweet Seasons vind je ook letters in mini formaat. Handig om (kleine) spullen als sieradendoosjes, dagboeken en bijvoorbeeld fotolijstjes nog persoonlijker te maken. Erg handig ook dat deze letters gewoon door de brievenbus kunnen floepen.

Sierletters

Hou je van krulletters en sierlijke lettertypes? Bij Lief en Leuk kunnen ze een tekst van houten letters maken die één geheel vormen. Met een vreesmachine worden de letters uit MDF,  multiplex of massief hout gesneden. Alle letters kunnen hier op maat (max. 100×65 cm) en naar wens gemaakt worden.

Houten letters als kapstok

Aan elke letter een jas of een tas. Monteer aan de houten letters een kapstokhaakje. Deze kan je erop plakken of erin schroeven met kleine schroefjes. Plak de letters naast de deur of in de hal. Zo krijg je een unieke kapstok.

Monteren

Houten letters hebben meestal geen haakje om ze aan de muur te bevestigen. Je hebt er montagekit of dubbelzijdige tape voor nodig. Daarmee blijven ze goed plakken. Maak wel eerst de ondergrond vet en stofvrij. Bij sommige webshops kan je een ophangsysteem meebestellen. Hierdoor komen de letters wel een eindje van de muur af te hangen.


Bron: Made by Fish en Basiclabel

nog meer: kinderkamer