Houten letters maken

Houten letters of cijfers in de baby- of kinderkamer is een trend. Plak met letters de naam of geboortedatum van je kind op de deur, boven de commode of op het ledikantje. Of kies een leuk woord als ‘lief’, ‘stoer’, ‘klein’, ‘bijzonder’ en bevestig deze ergens in het slaapkamertje. Je kunt letters bestellen maar ook zelf houten letters maken. houten letters maken

Zelf houten letters maken

Op het internet zijn er verschillende adresjes te vinden waar je op bestelling houten letters kunt laten maken. Maar als zij zelf letters kunnen maken, kan jij dat toch ook? Haal de figuurzaag uit de kast en ga het gewoon proberen.

Werkbeschrijving houten letters maken

  • Haal bij de bouwmarkt een dunne plaat MDF.
  • Zoek op de computer in een tekstverwerkingsprogramma een mooi lettertype en print de letters op het juiste formaat uit.
  • Knip de letters uit en leg ze op de houten plaat (wel zo dicht mogelijk langs de rand). Trek met potlood de letters over op het hout.
  • Leg de plaat met het deel waar de letter op staat over de rand van de tafel. En je kunt gaan zagen met een figuurzaag. Op Youtube vind je een duidelijk filmpje over figuurzagen. Tip: zaag eerst een vierkant vlakje om de letter heen, dan houd je een kleine stukje plaat over en is het makkelijker om de hele letter uit het hout te zagen.
  • Schuur met schuurpapier de ruwe en oneffen kantjes van de letters.

Houten letters versieren

Lijkt het zelf maken van houten letters je toch teveel werk, bestel dan eenvoudige onbewerkte letters op het internet. In het artikel Houten Letters vind je verschillende bruikbare verkoopadressen. Beplak de onbewerkte letters met behang, glitters, lovertjes, linten en kant. Of schilder ze in een leuk kleurtje. Je kunt ook een ‘workshops houten letters versieren’ volgen. Miss Little geeft creatieve workshops met houten letters.

Bron: madebyfish

nog meer: kinderkamer