Barok kinderkamer

Na al het zoete en lieve van de babykamer is je kind toe aan iets nieuws. Is je kind inmiddels uitgegroeid tot een drama queen, dan is de barokke stijl misschien precies wat je nodig hebt voor de kinderkamer!

Barok kinderkamer

Luxe babykamer

Waarom wachten met luxe als de baby uitgegroeid is tot wandelend lid van de familie? Met een luxe babykamer geef je de kleine van kleins af aan het beste van het beste. Hierbij moet je denken aan diepe en warme kleuren op de wand in combinatie met bijvoorbeeld goud gespoten meubels en accessoires zoals fluwelen kussens en ruches onder de wieg. Maar ook met een Oosterse touch kun je de babykamer in luxe hullen. Ook een mooie kroonluchter mag natuurlijk niet ontbreken.

Kinderkamer barok

Een barokke kinderkamer mag wel wat meer gekke elementen hebben dan de barokke babykamer. Ook het kleurgebruik mag pittiger. Ga voor zware materialen in stevige kleuren: fuchsiaroze, goud, zwart, diep donkerblauw en turkoois bijvoorbeeld.

Overlaad de muur met fotolijsten met barokke lijsten (gewoon te koop bij Xenosbijvoorbeeld). Liefst in pittige kleuren. Een schilderij van een poedel ertussen van Dikke Kus en uiteraard mag een grote spiegel ook niet ontbreken. Met gouden rand!

Een bed vol kussens

Kussens met roezen en franjes en een zware fluwelen sprei, geven ieder bed meteen een barok uiterlijk. Ook leuk is het bed goud te spuiten of verven. Zelfs een strak of saai bed krijgt daar meteen een chique uitstraling van.

Sofa

Een lekkere leesplek mag niet ontbreken, koop daarom een barok stoeltje, bankje of misschien zelfs chaise longue. Bij Kijk bij Francine verkopen ze al deze meubeltjes op kinderformaat. Als je daar toch aan het shoppen bent. Kijk eens bij de make-uptafel. Misstaat ook niet in een barokke kinderkamer.

Barok met een knipoog

Om de barokke kamer nog wat meer speels te maken, zijn (roze!) poedels natuurlijk een leuk accessoire. Als tasje om op te hangen bij Fopshop.

Bron: LIFETIME

nog meer: kinderkamer