Kleurtrends kinderkamer

Elk seizoen zijn er weer nieuwe kleurtrends. Niet alleen in de mode, maar ook voor de inrichting van je huis. De najaar trends van 2011 zijn door de woonstylisten samengesteld. Deze kleurenpaletten zijn perfect om toe te passen in de baby of kinderkamer. Kies een palet wat je aanspreekt en ga aan de slag met verf en accessoires. 

Kleurtrends kinderkamer

Kamer met lef

Deze trend heet High School Reunion. Dit zijn kleuren van vroeger die je in jouw oude school zag. En ze zijn weer helemaal terug. Leuk dus om dit kleurenpalet toe te passen in de kamer van je kind. Belangrijk bij deze trend is dat je met grote kleurvakken werkt. Daarbij kies je twee kleuren uit die de hoofdtoon vormen. Met deze trend wordt de kinderkamer speels en creatief.

Voornamelijk grijs

Als jij en je kind niet zo van kleuren houden. Dan is de stijl Clean State misschien iets voor de kinderkamer. Dit kleurenpalet bestaat uit neutrale kleuren en grijstinten. Door de mix van de verschillende soorten grijs krijg je een leuk en speels effect. Deze trend bewijst dat grijs echt niet saai hoeft te zijn.

Herfstkleuren

Mooie aardetinten en warm oranje. Dit zijn de belangrijkste kleuren bij de Fall in Love trend. Bij deze trend werk je met grote vlakken in warme kleuren. Hierdoor blijft de basisuitstraling erg rustig. En toch geven de rood en oranjetinten een vrolijk effect. Een perfecte combinatie voor bijvoorbeeld een tienerkamer.

Primaire kleuren

Rood, geel en blauw. Dat zijn de primaire kleuren van de kleurencirkel. De kleurtrend Rubik’s Cube heeft een krachtig en uitgesproken kleurenpalet. Lekker speels en zeker goed geschikt voor de kinderkamer. Je wordt direct vrolijk van de kleuren. Gebruik ruiten, strepen, vlakken of zelfs stippen. De basis hou je wit met zwarte kaders.

Fris en zacht

Dit is de zachtste en zoetste trend die er bij zit voor dit najaar. Terwijl je met deze kleuren eigenlijk fijn de zomer in de kinderkamer brengt. Deze trend is voornamelijk geschikt voor meisjes. Frisse kleuren gaan samen met zachte. Mint, citroengeel en abrikozenoranje worden gecombineerd met zachte kleuren zoals nude, beige en lichtgeel.

Volwassen kleuren

Voor een stoere jongenskamer kies je de kleurtrend Tin Mine. Mosgroen en petrolblauw voeren de hoofdtoon. De trend heeft een volwassen uitstraling maar het groengeel en warmoranje geven een fris en jeugdig effect. Met dit kleurenpalet creëer je warmte en geborgenheid.

Bron: Kleurinspiratie

nog meer: kinderkamer