Wroem, een bouwtekening voor jouw zelfgemaakte Cars bed

De droom van veel jongens: een echt autobed! En het allerliefste eentje van Disney Cars. Als je een beetje handig bent maak je deze zelf. Met onderstaande tips en ideeën moet dat lukken.bouwtekening cars bedbouwtekening cars bed

Bouwtekening Cars bed

Op het internet is er niet echt een bouwtekening voor een cars autobed te vinden. Je zult dus zelf creatief moeten zijn om een tof bed te maken. Kinderen zijn al super blij met een bed met cars stickers. Verf bijvoorbeeld een eenvoudig kajuitbed knal cars-rood. Bij Kidzstijl koop je allerlei muurstickers welke je op het rode bed plakt. Met deze stickers van McQueen op het bed, is het een echt Cars bed.

Een echt autobed

Wil je dat het bed wel de vorm van een auto heeft? Teken dan op een grote plaat MDF het zijaanzicht van een auto. Laat je kind zijn favoriete auto uitzoeken! Dit doe je twee keer, maar de tweede is gespiegeld. Zorg dat het bed aan voeteneinde niet hoger is dan de uiteindelijke hoogte van de matras. Bevestig de twee platen aan de zijkanten van een eenvoudig kinderbed. Verf het bed inclusief de panelen in een mooie kleur en schilder er wielen en raampjes van een echte auto op. Toch een cars bed? Dan wordt het bed uiteraard rood.

Tips en een bouwtekening voor het maken van een autobed zoals op de foto hierboven vind je op de website Plazilla.

Autobed maken

Je kunt ook op een hele simpele manier een autobed maken. Neem een kinderbed met een hoog voeteneinde, zoals ledikant Sem van Leen Bakker. Schilder aan het voeteneind twee koplampen en een gril. En bestel bij Naamplaat-express een nummerbord met de naam van je kind en monteer deze ook op het voeteneind. Zo lijkt het net een auto! Uiteraard kan je hem nog echter laten lijken door er aan de onderkant ronde (zwart geschilderde) houten platen aan te bevestigen die de wielen voorstellen.

Bron: Plazilla

nog meer: kinderkamer