Een kinderkamer inrichten doe je zo

beeld vtwonen Beeld

Het is vaak een van de kleinere slaapkamers in huis, de kinderkamer. Toch is het een plek waar je al je creativiteit op los kunt laten. Denk aan kindermeubels, behang, muurstickers en prints met dieren, de mogelijkheden zijn eindeloos. Lees hier onze stylingtips waarmee je een kinderkamer prachtig en praktisch inricht.

Lees verder onder de advertentie

Licht en ruimte

Een kinderkamer is niet altijd groot. Zorg er daarom voor dat je de kamer zo licht mogelijk houdt. Kies bijvoorbeeld voor één kleur en bijpassende lichte tinten, zoals in deze speelse kinderkamer waarbij het uitgangspunt roze is. Hang lichte gordijnen voor de ramen en zorg dat je het licht niet wegneemt door bijvoorbeeld een kast onhandig naast het raam te plaatsen.

Multifunctionele meubels

Een andere oplossing voor een niet al te grote kinderkamer, is een hoog bed. Door een hoogslaper in de kinderkamer te plaatsen, komt er onder het bed ruimte vrij voor een bankje, een bureau, kledingkast of een fijne speelplek. Creatieve ouders kunnen er ook voor kiezen om een bed zelf te maken. In dit zelfgemaakte bed van multiplex, staan knuffels en boeken mooi uitgestald aan het hoofdeinde, hangt kleding ernaast en ligt overig los spul in de lades. Het enige wat je voor het zelfgemaakte bed nodig hebt is multiplex, schroeven, verf, lak en gereedschap.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Gebruik humor

In een kinderkamer hoeft het allemaal niet zo strak en serieus. Een leuk of grappig item geeft de ruimte juist een speels karakter. Houd je kind van dieren? Er zijn tegenwoordig een heleboel leuke accessoires, muurstickers en prints met dieren erop. Blijf wel bij één thema, dat zorgt voor rust en een duidelijk uitgangspunt.

Kinderkamer thema’s

Leuk voor alle kleine astronauten in spe: een kinderkamer in heelalthema. Of ga voor een vissenkamer als hij of zij helemaal gek is van de onderwaterwereld. Je hebt allerlei soorten behang en muurstickers die bij de hobby’s van je kids passen. Maak het compleet met een paar accessoires in dezelfde stijl.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Planten voor kinderen

Je ziet ze niet vaak terug in een kinderkamer, maar toch zijn ze ook hier een belangrijke sfeermaker: planten. Ze hebben een positief effect op ons en dus ook op onze kinderen! Planten werken luchtzuiverend en kunnen daarnaast voor een betere concentratie en gemoedstoestand zorgen. Kies wel voor een plant die niet giftig is en zet hem op een plek waar je kind er niet makkelijk bij kan. De scindapsus is een hangplant die weinig verzorging nodig heeft. Dat geldt ook voor onder meer een monstera deliciosa of een bananenplant. De pilea peperomioides, ook wel bekend als de pannenkoekplant, heeft platte ronde blaadjes in de vorm van een pannenkoek. Hij heeft naast voldoende daglicht één keer per week water nodig om te overleven. Extra leuk: de blaadjes van een pannenkoekplant kun je gemakkelijk stekken, waardoor ze binnen no time vermeerderen.

Tienerkamer inrichten

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het inrichten van een stoere kinderkamer voor je zoon? Lees dan hier onze tips. Puberende kids in huis? Hier geven we een paar ideeën voor een originele tienerkamer.

Shop in de stijl…

Lees verder onder de advertentie

Woonkamer inrichten? Alles wat je wil weten over de woonkamer vind je hier.

Bron: Foto 1: vtwonen 08-2014 | styling Cleo Scheulderman, fotografie Jeroen van der Spek || Foto 2: vtwonen 04-2020 | styling Cleo Scheulderman, fotografie Jeroen van der Spek || Foto 3: vtwonen 07-2014 | styling Cleo Scheulderman, fotografie Alexander van Berge || Foto 4: vtwonen shop | styling Cleo Scheulderman, fotografie Jeroen van der Spek