Behind the scenes bij een vtwonen styling: dromerige kinderkamer

Behind The Scenes styling kinderkamer Beeld

Het ziet er zo simpel uit, die perfect gestylde woonkamers, eethoeken en slaapkamers waarvan elk detail klopt in vtwonen. Toch komen deze ruimtes niet vanzelf tot stand. Er gaan heel wat uren aan vooraf om het perfecte plaatje te krijgen. Heb je altijd al willen weten hoe een stylingdag van vtwonen in zijn werk gaat? Neem een kijkje achter de schermen bij interieurstylist Kim van Rossenberg. Dit keer op de planning: een moody en dromerige kinderkamer.

9:00 Bespreking van de dag

De locatie van de shoot: Pactum Studio in Amsterdam. Bij binnenkomst is de achterste ruimte van het gebouw al tot de nok gevuld met dozen. Lidor, Store of Daydreams, Gray Label: de baby- en kindermerken vliegen je om de oren. Hoewel de verleiding groot is de dozen al uit te pakken en te kijken wat er in zit, is het eerst tijd voor de bespreking van de dag. Onder het genot van een kop koffie nemen stylist Kim, assistent Sanne en fotograaf Sjoerd plaats aan de houten eettafel. Kim deelt mapjes uit met daarin op papier uitgeprinte foto’s van alle items. Terwijl ze haar plannen doorneemt, bekijkt de rest het papierwerk. Hierna kan het echte werk beginnen: het in elkaar zetten van het witte spijlenbed. Aan de slag!

Lees verder onder de advertentie
Behind The Scenes stylist Kim bij het spijlenbed Beeld
Behind The Scenes fotograaf Sjoerd en stylist Kim hangen het hemeltje op Beeld

9:10 Spullen uitpakken

Aangezien de ruimte zich niet vanzelf vult, is het tijd om de dozen open te maken en de inhoud uit te pakken. Binnen no time ligt de achterste ruimte van het pand vol met sierkussens, plaids, dekbedovertrekken, knuffels, stoelen, hemeltjes, vloerkleden en meer meubels en decoratie. Het is uitkijken waar je loopt.

9:30 Stylen

Terwijl de resterende spullen nog uit hun verpakking worden gehaald, is stylist Kim al druk bezig met het decoreren van de desbetreffende kamer. De kamer bestaat uit een roze zijwand, donkerbruine visgraatvloer en achterwand met bloemenprint behang. Over het witte spijlenbed wordt een beige hemeltje gedrapeerd. Dit gaat niet zonder slag of stoot, maar na 45 minuten hangt het doek perfect. De roze poef wordt in de linkerhoek gezet, de roze hobbelzwaan in de rechter, drie koffertjes en een paar plaids op de kast en tot slot wordt het dekbedovertrek met bloemenprint ook op het bed gelegd.

Dromerige kinderkamer  Beeld
Behind The Scenes stylist Kim vouwt het dekbed om Beeld
Behind The Scenes de apparatuur van fotograaf Sjoerd Beeld
Behind The Scenes assistent Sanne stoomt het gordijn Beeld

10:30 Stylen

Kim: ‘Iets lager, wat naar beneden, nu naar buiten, perfect!’ Nu de witte hanglamp met ganzenveren goed in beeld is, is het tijd voor het beige karpet en de linnen gordijnen. Terwijl Sanne de gordijnen stoomt en het vloerkleed strijkt, kijken Kim en Sjoerd of het beeld klopt. Kim zet de laatste puntjes op de i met wat speelgoed en knuffels en verschuift het spijlenbed nogmaals.

Lees verder onder de advertentie

11:15 Fotograferen

Nu de kamer zo goed als ingericht is, kan het fotograferen beginnen. Na een paar kliks komt Kim er toch achter dat er iets ontbreekt. Al snel tovert ze een stomer, wit pyjama-setje en een kledinghanger tevoorschijn, die ze vervolgens aan de deurknop van de kast hangt. Zelfs aan de houten speelgoedzeehond in het raamkozijn is gedacht.

Dromerige kinderkamer  Beeld
Behind The Scenes stylist Kim zet het houten kastje in elkaar Beeld

12:00 Fotograferen

‘Er ontbreekt iets in het rechter kader van de foto’, zegt Kim. Dus terug naar de dozen. Twee roze kunstwerken worden uit het bubbeltjesplastic gehaald en voor de muur gehouden. ‘Iets naar rechts.’ *klik* ‘Nog iets meer naar beneden.’ *klik* ‘Nu iets meer naar boven.’ *klik* ‘Ja, top!’ Sjoerd pakt wat schroeven en een boormachine uit de gereedschapskist en boort de lijsten aan de muur. Het roze knuffeltje op bed is nét iets te veel en het vloerkleed moet nog een kwartslag worden gedraaid. Op het laatste moment wordt een vintage kastje naar voren getild dat Kim vervolgens inricht met poppenhuisspeelgoed. Een lampje hier, een bed daar, wat slingers over de kast en klaar.

12:30 Einde van de styling

*Klik* ‘It’s a wrap!’ De moody kinderkamer is klaar. Nu nog wat close-ups en op naar de tweede setting. De stoere jongenskamer…

BENIEUWD NAAR HET EINDRESULTAAT?
Bekijk de stylingproductie over creatieve opbergideeën voor de kinderkamer hier

Bron: Beeld en tekst Kim Suos