Baby wikkeldeken maken

De wikkeldeken, het multifunctionele dekentje voor baby’s. In plaats van een jasje, in de autostoel, in de kinderwagen of als speelkleed. En lekker ingewikkeld in een dekentje heeft geen baby het ooit koud. Aan de slag dus en zelf een wikkeldeken maken! 

wikkeldeken zelf maken

Zelf wikkeldeken maken

Je wilt de wikkeldeken baby zelf maken. Aan de wikkeldeken stel je natuurlijk twee eisen. Hij moet zacht en warm zijn. Daarom is fleece het perfecte materiaal om mee aan de slag te gaan. Voor de buitenstof wordt veelal katoen gebruikt.

Het complete stappenplan met tutorial voor hoe je de wikkeldeken zelf maakt, vind je op de blog van Jo: Trivial things by Jo. Ook alles wat je voor deze zelfmaker nodig hebt, vind je hier. Ook Marlies heeft op haar Blog Marlies Maakt een overzichtelijk stappenplan voor de wikkeldeken gemaakt. Leuk om mee aan de slag te gaan als het een dagje regent!

Wikkeldeken baby

Zie je het toch niet zo zitten om hem zelf te maken? Via het Internet zijn er gelukkig ook veel wikkeldekens te vinden. Bij Babypark vind je wikkeldekens in allerlei soorten en maten. Met de uitgebreide collectie in alle prijsklassen is er voor ieder wat wils. Ook bij Puckababy vind je praktische wikkeldoeken. Deze zijn aan de onderkant gesloten, zodat de beentjes altijd lekker ingepakt zitten.

Do it yourself

Zelfgemaakte dingen zijn natuurlijk origineler en waardevoller dan iets uit de winkel. Heb je na het maken van de wikkeldeken de smaak helemaal te pakken? Houdt de naaimachine dan in de buurt en ga aan de slag met leuke stofjes en lintjes voor een knuffeldoekje. Hoe je deze zelf maakt lees je in het artikel Knuffeldoekje zelf maken.

Bron: Trivial Things by Jo

nog meer: kinderkamer