Vijf alternatieven voor een keukeneiland

beeld vtwonen Beeld

Droom je van een keuken met een kookeiland? Soms is dat lastig te realiseren. Gelukkig zijn er alternatieven voor zo’n keukeneiland, die je gewoon in huis haalt zonder ook maar een hamer aan te raken. Ook fijn als je liever een unieker exemplaar keukeneiland in huis haalt.

Lees verder onder de advertentie

Hakblok

Een haktafel of -blok, slagersblok of snijtafel is een van de ideale alternatieven voor een keukeneiland. Zeker als je niet veel ruimte hebt, want zo’n hakblok is meestal heel compact. De naam zegt het al: op zo’n hakblok kun je direct aan de slag met snijden en hakken. Tik een oud slagersblok op de kop via Marktplaats, of scoor een haktafel bij een speciaalzaak.

Dressoir

Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar een dressoir kan prima dienen als keukeneiland. Zeker omdat je in de lades van alles kwijt kunt, van bestek tot servies of pannen. Zo creëer je nog meer opbergruimte in een keuken dan je met een standaard kookeiland zou doen. Zorg er wel voor dat je altijd een snijplank gebruikt, want de bovenkant van een dressoir is daar natuurlijk niet geschikt voor.

LEES OOK
Deze details geven je keuken een chique uitstraling

Lees verder onder de advertentie

Oude toonbank

Ook een optie en vergelijkbaar met een dressoir, is een oude toonbank. Deze zijn vaak een slag groter, en hebben extra vakken waar je van alles in kunt opbergen. Omdat ze aan één kant open zijn, kun je er je mooiste keukenapparaten en servies in kwijt om extra sfeer te creëren in je keuken. Speur er eens naar op internet, of de kringloop!

Bartafel

Voor een alternatief keukeneiland waar je ook aan kunt eten, kan je denken aan een bartafel. Plaats aan de ene kant een stel mooie barkrukken, zoals deze in houtskoolgrijs met rotan van Made. De andere kant kan je open houden als werkruimte. Zeker voor mensen die wat langer zijn, is het een fijne plek om de fijnste gerechten voor te bereiden. Met gezellige gasten die het toezicht houden natuurlijk.

LEES OOK
Een zwarte keuken voor een mysterieus effect

Lees verder onder de advertentie

Keukenwagen of trolley

Met een keukenwagen of trolley maak je het jezelf helemaal praktisch. Deze helden hebben ook nog wieltjes, waardoor je ze op elke gewenste plek in de keuken kwijt kan. Extra werkruimte nodig tijdens het koken? Haal de keukenwagen tevoorschijn. Aan het eind van de kooksessie zet je ‘m net zo makkelijk weer op een praktische plek. Maak het voor jezelf nog makkelijker door een keukentrolley te scoren met lades en extra opbergruimte, zoals dit beukenhouten exemplaar.

Voor het kookeiland…

Bron: vtwonen 09-2016 | styling Moniek Visser | fotografie Sjoerd Eickmans

Lees verder onder de advertentie