Van de besteklade tot de voorraadkast: keukenkastjes indelen als een pro

beeld vtwonen Beeld

Keukenkasten indelen: meestal begin je er vol goede moed aan, maar wordt het vroeg of laat toch een rommeltje. Daarom stelden wij een aantal tips voor je op waarmee het dit keer zeker een succes wordt. Met deze drie gouden tips wordt jouw keuken straks de meest georganiseerde plek in huis!

Lees verder onder de advertentie

De pannenlade

Misschien wel de belangrijkste lade: want zonder pannen wordt er niet gekookt. Toch wordt deze lade vaak omgedoopt tot een ondergeschoven kindje als het aankomt op indelen. Maar dat is nergens voor nodig! Ten eerste: gun jezelf een antislipmat (zoals deze van bol.com), zodat de boel niet meteen in elkaar stort als je dat ene steelpannetje nodig hebt. Daarnaast bestaan er tegenwoordig gewoon handige lade-indelingen voor pannenlades, waardoor je een indeling kunt maken.

Houd de besteklade de besteklade

Wat bewaar je in de besteklade? Inderdaad, bestek. Toch komt het vaak voor dat er na een tijdje ook andere dingen in te vinden zijn. Een blikopener, een aansteker, een schroevendraaier, een rondslingerend bonnetje… Niet de bedoeling! Maak het overzichtelijk voor jezelf en kies een aparte lade om dit soort dingen in te bewaren, zodat de besteklade ook de besteklade blijft.

LEES OOK
Komt dat zien! Dit zijn de vtwonen keukens

Lees verder onder de advertentie

De voorraadlade

Het sleutelwoord voor het indelen van de voorraadlade: vershoudbakken. Je vindt ze in alle soorten en maten, dus of het nu om kruiden gaat, om pasta of om mueslirepen: er is altijd een passende voorraadpot te vinden.

De rommellade

Het is heus niet erg als er hier en daar toch nog af en toe wat rommel ontstaat, want daar heb je gewoon een speciale lade voor. De rommellade! Hierin belanden die aanstekers, schroevendraaiers en bonnetjes. Maar ook sleutels, rondslingerend kleingeld en pen en papier kun je hierin kwijt.

Shop accessoires voor in de keuken…

Lees verder onder de advertentie