De zwarte keuken is een blijvertje

beeld vtwonen Beeld

Ineens was ie er een aantal jaar geleden: de zwarte keuken. Een spannende keuze voor een aankoop waar je toch minstens tien jaar tegen aan zult kijken. Maar de zwarte keuken bleek de perfecte basis te zijn voor vrijwel elke keukenstijl: het is maar net hoe je hem toepast en met welke materialen je ‘m combineert. En zo is de zwarte keuken van een trend een blijvertje geworden.

Lees verder onder de advertentie

Zwarte designkeuken

In een designkeuken vind je veel minimalistische elementen terug en daarin vormt een zwarte, matte keuken een prachtige basis. Greeploze kasten en een dun aanrechtblad benadrukken de strakke lijnen van de keuken en zo gaat alle aandacht naar die mooie kraan of het fornuis. Ook zie je in een designkeuken vaak een mix van materialen terug: staal gecombineerd met rvs, marmer of leer. En wordt het toch allemaal iets te strak? Dan geven accessoires van natuurlijke materialen, zoals houten snijplanken of barkrukken wat meer warmte aan de ruimte. Een grote plant kan ook net even wat meer sfeer toevoegen.

Basic keuken

Een basic keuken is eerlijk en puur met hier en daar een element dat opvalt door z’n kleur of vorm. Basic staat voor rustig en zonder fratsen, maar dat betekent niet dat wit altijd de meest voor hand liggende keuze is. Een zwarte keuken is stijlvol en combineert perfect met wit, grijs en naturellen. Hoe meer zwart je toevoegt, hoe zwaarder het wordt. Maar net wat je mooi vindt.

Lees ook:
4 tips om een robuuste keuken in te richten

Lees verder onder de advertentie

Landelijk zwart

Een landelijke keuken is vaak stoer en robuust met een authentieke sfeer door het gebruik van doorleefde materialen, zoals hout, beton en natuursteen. Wanneer je de landelijke keuken een moderne twist wilt geven, dan is zwart je beste vriend. Want juist die strakke, donkere elementen zoals zwart geverfd hout, metaal en marmer maken de keuken modern landelijk. Ook mooi: een donkere, bakstenen muur.

Klassiek zwart

Zwart geeft een ultiem chic statement aan een klassieke keuken. Door zwarte fronten te combineren met een achterwand van marmer of fotobehang met een print van een oude meester, maak je het geheel niet té klassiek. Welke kleuren mooi passen in een klassieke, zwarte keuken? Wat dacht je van olijfgroen, mosterdgeel en aarde- en bruintinten?

Shop de stijl…

Lees verder onder de advertentie

Nog meer keukeninspiratie:

Bron: beeld: vtwonen keukencollectie | styling Kim van Rossenberg, fotografie Sjoerd Eickmans