Zo pas je planten op een unieke manier toe in huis

 Planten en guirlande Rungis Marché International. Overig onbekend. Beeld

Planten in huis zijn niet alleen goed voor je gezondheid, het oogt ook fris en sfeervol. Wil je ze een unieke plek geven? Agathe ging je voor met dit toffe woonidee in haar appartement.

Natuurlijk interieur

Het appartement van Agathe is ingericht met lichte kleuren zoals wit en beige. Dit combineerde ze met natuurlijke materialen zoals hout en keramiek en met veel tweedehands vintage vondsten. Linnen kussens, wollen plaids, kaarsen, servies en veel planten in huis staan op het favorietenlijstje van Agathe. ‘Ik ben nogal materialistisch en heb een passie voor de accessoires die ik om me heen heb verzameld.’ Vanaf alle kanten komt er licht binnen in het appartement, dit maakt het nog ruimtelijker en laat het groot aanvoelen.

Lees verder onder de advertentie

Planten in huis

Niet alleen tijdens de feestdagen haalt Agathe groen in huis. Ze is dol op planten en natuurlijke versiering en kan er dan ook geen genoeg van krijgen. Zo heeft ze gekozen voor een prachtige guirlande van eucalyptus langs de trapleuning. Deze loopt door met andere planten tot op de overloop. Het ruikt niet alleen lekker, maar brengt ook sfeer met zich mee. Het ziet er gezellig uit en een beetje extra groen in huis is nooit verkeerd. Daarnaast is het ook gemakkelijk om zelf toe te passen in het interieur.

Unieke manier van planten toepassen

De meesten kiezen ervoor om planten in potten of bakken neer te zetten, maar er zijn ook andere manieren waarop je planten in huis kunt decoreren. Planten rondom de trapleuning wikkelen, zoals Agathe dus doet, is bijvoorbeeld een uniek idee om toe te passen. Je kunt er ook planten aan de muur hangen. Hier zijn speciale ophangbakken voor. Kijk ook eens meer omhoog. Zie je een unieke plek om een plant neer te zetten? Denk bijvoorbeeld aan bovenop de koelkast. Zo zorg je voor botanische eyecatchers in het interieur.

Bron: Beeld: styling Marie-Maud Levron | fotografie Cécile Perrinet-Lhermitte

Lees verder onder de advertentie