Verhoog de sfeer met een van deze vijf kerstplanten

beeld vtwonen Beeld

Om een kerstsfeer in huis te halen, denk je misschien al snel aan een kerstboom. Maar dat is niet het enige natuurgroen dat het kerstgevoel oproept. Zo zijn er ook kamerplanten die gegarandeerd voor de gezellige kerstsfeer gaan zorgen. Dit zijn vijf kerstplanten om nu al in huis te halen.

Lees verder onder de advertentie

Kamerden

Als dit plantje geen kerstgevoel oproept, dan weten wij het ook niet meer. De kamerden is namelijk een mini-versie van het grote exemplaar kerstboom. Leuk om je kerstboom mee te vervangen als je maar weinig ruimte hebt. Of natuurlijk ter aanvulling om het extra kerstig in huis te maken. Zet ze bijvoorbeeld in de vensterbank of op een mooie plantentafel. Je zou ‘m zelfs kunnen optuigen!

LEES OOK
Geniet extra lang van de kerstboom met deze tips

Ardisia Creneta

De Ardisia zien we voornamelijk in struikvorm. De Ardisia crenata in pot is een stuk minder bekend, maar een kerstgevoel krijg je er zeker van. Dat komt natuurlijk door de rode besjes die de plant rijk is. Daarnaast heeft de Ardisia crenata ook nog eens een lange bloeitijd, dus ook na de feestdagen zit je er nog feestelijk bij.

Lees verder onder de advertentie

De Kerstster

Een absoluut icoon die niet mag ontbreken in dit rijtje is natuurlijk de Kerstster. Deze vind je in de kerstperiode dan ook vaak in de toepasselijke kleuren rood of wit. Scoor er een met mooie groene bladeren waar af en toe een gele knop tussen te vinden is. Zet ‘m op een fijne en warme plek en geef de Kerstster water op het moment dat de grond bijna droog is. Zo kun je er ook na kerst nog van genieten!

LEES OOK
De mooiste én beste kamerplanten om cadeau te doen

Amaryllis

Ook een van de meest onmisbare en geliefde kerstplanten: de Amaryllis. Niet alleen omdat de Amaryllis door zijn kleur en grote bladeren veel sfeer in huis brengt. Ook doordat het Amaryllisseizoen in november van start gaat en rond kerst op zijn hoogtepunt is. Scoor ze nu bij de bloemist of als bol om er iets langer van te kunnen genieten.

Lees verder onder de advertentie

Helleborus

De Helleborus niger heeft weer een apart soort en die wordt ook wel Kerstroos genoemd. Als dat niet genoeg zegt… Die bijnaam heeft de plant te danken aan zijn groeiperiode en de prachtig helderwit gekleurde bloemen. Eigenlijk is de Kerstroos een tuinplant, maar als je ‘m op een redelijk koele plek zet, kun je er ook binnenshuis van genieten.

Voor je kerstplanten…

Bron: vtwonen | Pot en plant collectie

Lees verder onder de advertentie