Terug van weggeweest: de macramé plantenhanger

Set macramé hangplanten Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Als je eigenlijk geen planten meer mag kopen omdat alle vensterbanken en planken uitpuilen, is er maar een oplossing: de lucht in! Hangplanten zijn het perfecte excuus voor nog meer groen. Net als in de seventies zijn hangplanten helemaal in en dat geldt ook voor de macramé plantenhanger.

Lees verder onder de advertentie

Hangplanten

Hangplanten zijn terug van weggeweest. En terecht. Door hun pieken, sprieten en speelse uiterlijk zijn ze echte eyecatchers. Maar ook van een ‘gewone’ plant maak je een hangplant door hem wat lager op te hangen. Wij zetten een paar mooie hangplanten voor je op een rijtje. Vetplanten zoals cactussen zijn populaire en geschikte hangplanten: groene vingers zijn niet nodig en je hoeft ze niet veel of vaak water te geven. Handig als je er niet goed bij kunt.

Plantenhangers

Hangplanten koop je meestal in een kunststof pot met hengsel, maar veel leuker is het om hem in een plantenhanger te hangen die matcht met de rest van het interieur. Dit kan een hangpot met vast hengsel zijn, maar je kunt de pot met lievelingsplant ook in een losse hanger zetten. Vaak zijn deze losse plantenhangers gemaakt van touw en geschikt voor kleinere en grote planten. Een van de bekendste is wel de macramé plantenhanger. Ze zijn er in knalkleuren, compleet met lange slierten en kralen, maar ook in basic wit of zwart. Maar net wat er bij jou en het interieur past.

Shop macramé plantenhangers

Lees verder onder de advertentie
Macramé plantenhanger en pot onbekend. Beeld rocknwool via Unsplash
Beeld rocknwool via Unsplash

Macramé plantenhanger maken

Macramé ken je misschien nog van de lessen handvaardigheid in een ver verleden. Deze knooptechniek is heel geschikt voor het maken van een plantenhanger en bovendien niet al te moeilijk. Er zijn online veel tutorials te vinden die het knopen van een plantenhanger bijna verslavend leuk maken. Pinterest staat vol DIY’s van plantenhangers, van simpel tot iets moeilijker.

Knutselen en knopen

Vind je het prettiger en gezelliger om samen met anderen het knopen te leren? Dan is een workshop bij Wildernis in Amsterdam een aanrader. Of google even op workshops bij jou in de buurt. Als je eenmaal de smaak van het knopen te pakken hebt, dan hangt binnen no time niet alleen jouw huis vol, maar ook van vrienden en familie. Want hoe leuk is het om een plant cadeau te geven in een zelfgemaakte plantenhanger?

Lees verder onder de advertentie

Nog meer plantenhangers

Wil je de macramé hanger afwisselen met andere plantenhangers? Blogger Marij van My Attic laat je zien hoe je een leren plantenhanger maakt. Ook leuk en snel gemaakt: een plantenhanger van een rieten of rotan mand.