Makkelijke planten voor in huis (ook zonder groene vingers!)

Niet iedereen wordt geboren met groene vingers. Jammer, maar helaas. Gelukkig zijn er genoeg makkelijke planten die niet zoveel onderhoud nodig hebben. En het dus altijd goed doen, óók als ze jouw liefde soms een beetje missen. 

Aloë Vera

Een Aloë Vera is gek op direct zonlicht, maar een echte must is het niet. Dat maakt de Aloë een flexibele plant. Je kunt hem op veel plekken in huis kwijt. Wel in een mooie pot natuurlijk. Daarnaast heeft ie weinig water nodig: tussen april en oktober zelfs maar een keer per twee weken. Geef niet teveel water, daar gaat de Aloë Vera minder lekker op.

Naast dat de Aloë Vera een mooie plant is voor in huis, wordt hij ook ingezet voor allerlei andere doeleinden. Zo kun je de bladeren opensnijden en de gel die vrijkomt gebruiken om bijvoorbeeld zonnebrand te verlichten. Double score!

Tillandsia

De Tillandsia is helemaal een makkelijke plant om te handelen. Deze zogenaamde air plant heeft namelijk geen grond nodig. Je hoeft dus niet bang te zijn voor aarde onder je nagels als je deze plant koopt. Geen grond betekent trouwens niet dat je ook geen water hoeft te geven. De Tillandsia vindt een dompelbad met water af en toe helemaal niet zo slecht.

Philondendron

Grote kans dat je deze plant vaker spot: de Philodendron. En dat is niet zomaar. De plant is namelijk supermakkelijk te verzorgen. De plant vindt een plekje in de schaduw helemaal goed en heeft ook niet al te veel water nodig. Zolang de grond maar licht vochtig blijft, fleurt de Philondendron graag jouw huis op.

Cactus

Als je denkt aan een plant die weinig water nodig heeft, dan denk je al snel aan een cactus. Logisch! Een cactus is dan ook een prima plant voor iemand die geen groene vingers heeft. Extra leuk: er zijn wel duizenden verschillende soorten te scoren. Er zit er vast een die helemaal bij jouw stijl past. 

Strelitzia

Ook wel bekend als de paradijsvogelbloem. Geef deze tropische plant een plekje voor het raam of ergens waar hij direct zonlicht op kan vangen. Wekelijks een flinke plens water en je houdt de Strelitzia op een simpele manier tevreden. 

Monstera

Geen plek meer voor planten voor het raam? Dan is de Monstera sowieso iets voor jou. Deze plant houdt namelijk niet van fel zonlicht en groeit het snelst in de schaduw. Natte voeten vindt de Monstera verschrikkelijk, dus geef hem niet teveel water. Het is wel belangrijk om de grond licht vochtig te houden. 

Pannenkoekplant

Ook wel de Pilea Peperomloides. Is gek op licht, maar niet op de felle zon. Geef de pannenkoekplant twee keer per week een klein beetje water zodat de grond licht vochtig blijft: vindt ie fijn. Kun je niet genoeg krijgen van deze schattige plant? Goed nieuws voor jou: hij is namelijk heel makkelijk te stekken.

Sansevieria

Vaak leggen planten het loodje als je ze te weinig water geeft. Bij de Sansevieria of vrouwentong is dat het omgekeerde verhaal. Van veel water houdt ze namelijk niet. Veel onderhoud heeft de Sanseveria daarom niet nodig. Een plekje in het licht is fijn, maar hoeft niet.

nog meer: Kamerplanten