Kamerplanten verpotten: de do’s en don’ts

beeld vtwonen Beeld

Een huis is geen thuis zonder een aantal kamerplanten die er piekfijn uitzien. Maar het verzorgen van je kamerplanten kan nog wel eens een lastige klus zijn, zeker als je niet gezegend bent met groene vingers. Wij leren je alvast les één: verpotten is een must. De wortels van kamerplanten hebben namelijk ook af en toe lucht nodig. Verse grond is vaak veel luchtiger, dus je kamerplanten verpotten zal een hoop voor ze doen. Dit zijn de do’s en don’ts! 

Lees verder onder de advertentie

Kamerplanten verpotten: de do’s

Kies het juiste moment om je kamerplanten te verpotten: in het voorjaar. Dit is namelijk een periode dat planten over het algemeen het snelst groeien. De dagen zijn lichter, de temperaturen zijn hoger: allemaal ideaal voor de groeispurt van je groene vrienden.

Kies een grotere pot. Kamerplanten verpotten gaat niet alleen om het verversen van de grond zodat de wortels meer zuurstof krijgen. Door een grotere pot te kiezen, zal je plant namelijk ook snel groeien!

Buitenshuis verpotten. Anders kun je er vanuit gaan dat straks als je klaar bent, je gehele huis onder de aarde zit. Wat je ook kunt doen is een paar vuilniszakken op de grond leggen tegen bescherming van je vloer.

Lees verder onder de advertentie

En dit zijn de dont’s

Je plant te lang in dezelfde potgrond laten staan. Gemiddeld geeft potgrond zo’n zes weken voedingstoffen af.

Je plant pas na een paar weken uit de standaard kweekpot halen. De plastic pot waar de plant in gekweekt is, is meestal al te klein als je hem koopt. Wacht daarom niet met verpotten.

De mooiste bloempotten:

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen 10-2020 | Fotografie Jonah Samyn