Met deze tips hou je het fris in de slaapkamer

Nu de lente in het land is en de zomer eraan komt, wordt het steeds warmer. Niet alleen buiten lopen de temperaturen hoog op, ook binnen is dat vaak het geval. Het is dan ook niet altijd gemakkelijk om je slaapkamer koel te houden tijdens die warme dagen. Daarom geven wij tips hoe je de slaapkamer wél fris houdt. Vaarwel slapeloze nachten vol gedraai en gekeer! (in samenwerking met Auping)

Frisse wind

De ideale temperatuur voor een goede nachtrust ligt tussen 16°C en 19°C. Warmer hoeft eigenlijk niet. Maar in de zomer is het snel te warm in je kamer. Elektronische apparaten, zoals lampen en computers, zet je daarom beter zo veel mogelijk uit, want die zorgen voor extra warmte. Je smartphone opladen is dus niet zo’n goed idee. Als het nog steeds niet koeler wordt, kan je opteren voor een airco of investeren in extra isolatie. Vind je een airco toch te duur om aan te schaffen, dan kan je kiezen voor een ventilator. Want zeg nu zelf: zo’n frisse wind door de slaapkamer geeft een zalig gevoel tijdens warme nachten. Is het nog steeds te warm met de ventilator? Maak dan gewoon je eigen airco. Plaats enkele bekers met ijs of ingevroren flessen water in een bakje voor de ventilator en zet de ventilator aan, zo komt er extra koelte de kamer binnen. Heerlijk verfrissend!

Slaap je fris

Wist je dat je ’s nachts gemiddeld 35 cl vocht verliest? Na 10 jaar is dat maar liefst 1200 liter! Maar wist je ook dat jouw oude matras en dekbed een van de grootste oorzaken zijn van nachtzweten? Daarom is het belangrijk om je matras om de 10 jaar te vervangen. Een Auping matras zorgt voor een goede nachtrust, zelfs bij warme temperaturen, waardoor je energiek aan je dag kunt beginnen. Dankzij de spiraalbodem met een 80% open structuur is er veel ruimte voor de aanvoer van schone lucht. En ook de ventilerende matras zorgt voor een frisse, droge en hygiënische nachtrust. Bovendien is de tijk, de bovenste laag van je matras, afritsbaar waardoor je die heel gemakkelijk kan wassen. Weg huisstofmijt en jij staat fris en uitgerust op!

Ga voor licht

Hou je kamer fris door te kiezen voor een lichte look. Kies voor zachte pastelkleuren en lichte tinten zodat het geheel niet te zwaar wordt. De kamer voelt meteen lichter en dus ook frisser aan. Wordt het toch te warm door de zon, dan kan je er beter voor kiezen om je gordijnen dicht te laten. Met een goede verduistering hou je zo de warmte uit je slaapkamer. ’s Morgens of ’s avonds, wanneer de ergste hitte weg is, kan je je huis weer wat verluchten en kan een fris briesje het wat koeler maken. Hierdoor slaap je altijd in een fris bed.

Summerproof slaapkamer

Maak je slaapkamer summerproof met een zomerdekbed en kies daarbij ook voor een katoenen dekbedovertrek. Met de vrolijke dessins van Auping haal je zo de zomer in huis. Dankzij de katoenen dekbedovertrekken wordt het vocht ook sneller opgenomen zonder dat het beddengoed nat aanvoelt. Het voelt lekker fris én zacht aan, en dat is precies wat je nodig hebt tijdens zo’n warme nacht!

Bron: in samenwerking met Auping

nog meer: Jouw slaapcomfort