De vtwonen Slaapkamer Styling Battle: dit zijn de drie finalisten!

Na uren verschuiven, draaien, wikken en wegen zijn vtwonen stylisten Ozanne en Guillemine erin geslaagd om drie finalisten te selecteren uit de torenhoge stapel ingezonden slaapkamer-moodboards. De vtwonen Slaapkamer Styling Battle was een enorm succes: massaal lieten jullie je van jullie meest creatieve kant zien. Alle stijlen kwamen voorbij: van romantisch tot industrieel, van bohemien tot scandinavisch. Jullie gingen voor véél kleur, originele accessoires en rijke materialen. Drie moodboards hadden voor Ozanne en Guillemine natuurlijk nét dat tikkeltje meer. De droomslaapkamers van deze drie finalisten worden binnenkort werkelijkheid! (In samenwerking met Auping)

Met plezier hebben vtwonen stylisten Ozanne en Guillemine elk moodboard bewonderd, maar makkelijk kiezen, dat was het zeker niet. De vele inzendingen waren zorgvuldig samengesteld én van hoge kwaliteit. Guillemine: ‘Voor de finalisten hebben we gezocht naar een moodboard dat samenhang vertoont, waar eenheid in zit en waaruit je onmiddellijk een sfeer haalt die past bij vtwonen.’ Ozanne: ‘We moesten het gevoel hebben dat we de mensen en hun stijl al kennen, gewoon door hun moodboard.’ En deze drie moodboards hebben ze dan ook gevonden! Wij stellen ze hieronder aan je voor.

Slaapkamer 1: natuurlijk stoer

Door alleen al te kijken naar dit moodboard van Ine Vandenaweele voel je meteen de sfeer en rust tot je komen. En rust staat hier duidelijk niet synoniem voor saai! Er zit ook een rauw, stoer kantje aan de meubelen. Doorgetrokken tot in de details, wat zorgt voor een harmonieuze samenhang. Ozanne: ‘Hier is niet alleen nagedacht over de slaapkamer. Het geeft ook meteen de rest van de sfeer van het gezin weer en dat door het hele huis heen.’ In deze slaapkamer is er gekozen voor natuurlijke materialen en kleuren, maar ook voor hout- en rietaccenten. Guillemine: ‘Door het stoere, industriële kantje is het een moodboard dat zowel door een vrouw als een man gemaakt zou kunnen zijn.’ Ozanne vult daarop aan: ‘Deze slaapkamerstijl kan zowel voor een gezin met kinderen, als voor een jong of ouder koppel.’ Een mengelmoes van strakke lijnen dus, hoewel het toch ook weer losjes aanvoelt. In deze sfeer komt het Essential bed van Auping helemaal tot zijn recht.

Slaapkamer 2: romantisch bohemien

Het moodboard van Marie Eggermont straalt pure romantiek én een ontspannen vakantiegevoel uit. Er is in deze slaapkamer gekozen voor een neutrale, zachte basis gecombineerd met mooie, warme accenten. ‘Dit is echt een prachtig kleurenpalet’, vertelt Ozanne enthousiast. Guillemine: ‘Vooral de lichte, meer romantische kleuren vallen hier op.’ Ook enkele originele vondsten krijgen in dit moodboard speciale aandacht. Authentieke en unieke meubelen waar een verhaal achter zit. Ozanne: ‘Dat ‘doorleefde’ aspect vind ik juist zo mooi. Er zijn materialen gebruikt die echt al een heel leven achter de rug hebben.’ Deze bijzondere verzamelstukken springen dan ook meteen in het oog, wat dit moodboard apart en niet te voor de hand liggend maakt. In deze stijl past het Auronde bed van Auping ongetwijfeld perfect.

Slaapkamer 3: warm klassiek

De slaapkamerideeën van Sarah Nelissen zijn in één woord gedurfd. Dit moodboard is gevuld met prachtige donkere kleuren, waardoor het heel veel warmte uitstraalt. Zwaardere structuren en texturen krijgen hier de bovenhand, maar ze voelen wel eerder klassiek aan, wat aangenaam is voor een slaapkamer. Guillemine: ‘Dit is echt wel iemand met een uitgesproken stijl.’ Ozanne: ‘Je ziet dat deze persoon heel wat muurdecoratie en stijlen aan kan, dit is iemand die graag verrast wordt.’ Een warme slaapkamer met een heleboel mogelijkheden dus. De goudaccenten hier en daar maken dit tropisch kleurenpalet helemaal af. De Criade boxspring van Auping staat in deze slaapkamer zeker op zijn plaats. 

Wordt vervolgd

Drie volledig andere interieurstijlen met drie totaal verschillende kleurenpaletten. Hier kunnen onze stylisten wel wat mee. Ozanne en Guillemine kijken er erg naar uit om aan de slag te gaan. Wij zijn alvast héél benieuwd naar het resultaat. Jij ook? Hou dan na de zomer onze website heel goed in de gaten…

Bron: in samenwerking met Auping

nog meer: Jouw slaapcomfort