Maak van je slaapkamer de gezelligste plek in huis

Gemiddeld slapen we zo’n 7 à 8 uur per dag. Al willen we vaak gerust nog wat langer blijven liggen! Zeker in de winter is het heerlijk om in je warme bed te kruipen, terwijl het buiten ijzig koud is. En met onze tips maak je de slaapkamer zo gezellig dat je er niet meer weg wil! (promotie)

Warme kleuren

Probeer je slaapkamer in te richten met zachte en warme kleuren, zonder al te felle prints. Die kleuren zorgen niet alleen voor gezelligheid, ze zorgen er ook voor dat je ontspannen in slaap valt.

Aaibare materialen

Natuurlijke materialen en fijne prints zorgen voor rust en harmonie in de slaapkamer. Een zachte plaid, wollen kussens, aaibare accessoires, mooie gordijnen, subtiele lampen en fluweelzacht beddengoed van Auping brengen warmte en vertienvoudigen de aaibaarheidsfactor.

Comfortabel bed

Temidden van al deze warmte staat een bed waarin je heerlijk wilt wegdromen. Dat bed moet specifiek aangepast zijn aan jouw gewicht, slaaphouding en lichaamsbouw, om te zorgen voor een optimale nachtrust. Beddenspecialist Auping weet als geen ander hoe belangrijk jouw persoonlijke noden zijn. Voorzie het bed van jouw keuze van een comfortabel dekbed en kussens in zachte kleuren.

Sfeervolle verlichting

Niets geeft een leukere sfeer dan een verlichtingssnoer of enkele feeërieke lampionnen. En het hoeft helemaal geen Kerst te zijn om die lichtslingers boven te halen! Je hebt er in verschillende soorten en maten: met veertjes, pomponnetjes, lampjes,… Hang er eentje boven je bed en je zal met plezier ’s morgens je licht aansteken.

Gezellige hoekjes

Voorzie naast je bed ook een sfeervol zithoekje. Een gemakkelijke (schommel)stoel met een plaid of zacht kussen. Ook een make-uptafel of klein bureau kan je gezellig aankleden met accessoires.

Tip: maak je hoekjes persoonlijk door afbeeldingen, inspirationele quotes of de leukste foto’s van jou en je gezin in je slaapkamer een mooi plekje te geven. Ga bijvoorbeeld voor een collage aan de muur met enkele kaders of ga voor een speelsere toets met washi-tape.

Bron: in samenwerking met Auping

nog meer: Jouw slaapcomfort