Go green: 5 makkelijke manieren om groen in je slaapkamer te brengen

Ongeveer een derde van je leven breng je door in je slaapkamer, gek toch? Met deze groene en duurzame tips garanderen wij jou zoete dromen! (promotie)

auping groen bedframe

Groen op je muren

Door de link met de natuur heeft groen een kalmerend effect, waardoor je rustig en relaxed in slaap valt. Kies voor lichtgroen in je slaapkamer – donkere tinten kunnen de ruimte optisch verkleinen en te felle kleuren zullen je net wakker houden. Olijf- en limoengroen zorgen door hun gele ondertoon voor een warm interieur. Liever geen verf? Laat je dan gaan met behangpapier! Kies voor papier in één kleur met of zonder reliëf, of integreer botanische prints in je slaapkamer. Hou het wel binnen eenzelfde kleurenpalet om drukte te vermijden.

Groene accessoires

Geen zin om met verf- en lijmborstels in de weer te zijn? Met groene accessoires kom je ook al een heel eind! Ga voor groene lakens met tropische print, zet een groen nachtkastje naast je bed of kies voor een groen bedframe of hoofdbord. Ook posters en foto’s van planten en het gebruik van natuurlijke materialen – denk aan een houten bankje of een rieten opbergmand voor die mooie kussens – roepen dat rustgevende natuurgevoel op en brengen je in no time in dromenland.

Denk aan het milieu

Wie ‘groen’ zegt, denkt natuurlijk ook aan het milieu. Door te kiezen voor duurzame materialen in de slaapkamer draag je je steentje bij én ga je met een gerust gemoed slapen. Zet je verwarming laag of uit als je gaat slapen: de ideale temperatuur om in slaap te vallen ligt tussen 16°C en 19°C. Kies voor lakens van biologisch katoen of linnen, want die vervuilen tot 100% minder dan gewoon katoen. Ook wol is een goed idee: in de winter geeft het warmte, in de zomer zorgt het voor afkoeling én het is vuilafstotend, bacteriewerend en 100% recycleerbaar!

auping groen

Een duurzaam bed?

Ook voor je bed kan je voor duurzaam gaan. Het Essential bed van Auping is daar het perfecte voorbeeld van: het is vervaardigd uit eerlijke materialen zoals hout, staal en aluminium die 100% recycleerbaar zijn. De matrassen van Auping zijn grotendeels gemaakt van herbruikbare materialen én Auping neemt met plezier jouw oude matras over om die verantwoord te recycleren! Nog niet overtuigd? De Auping bedden passen in elk interieur door de vele keuzemogelijkheden. Zo kan je niet alleen de bedhoogte en het framekleur kiezen (er is keuze uit acht kleuren!), maar ook het materiaal van het hoofdbord kan je aanpassen aan jouw smaak. Het Auping Essential bed is verkrijgbaar in de vtwonen webshop in de kleuren cool grey, skin en night blue.

Een beetje natuur in je slaapkamer

Je kan natuurlijk ook gewoon de natuur binnenbrengen in je slaapkamer. Zo zijn planten niet alleen een goed idee op kantoor, maar ook in je slaapkamer bieden ze niets dan voordelen. Ze zorgen voor meer zuurstof in de lucht, waardoor jij dieper slaapt ’s nachts en productiever bent overdag. Toppers zijn aloë vera, die helpt tegen slapeloosheid en zorgt voor een diepere slaap, klimop, die de luchtkwaliteit verbetert, en de sanseveria, die door NASA uitgeroepen werd als beste luchtzuiveraar. Groepeer je planten om het overzicht te bewaren. Niet zo’n fan van plantenpotten op de grond of op je nachtkastje? Hang ze dan eens aan de muur of aan het plafond! Met een hippe macramé-plantenhanger of plantenplateau krijg je die planten zo de lucht in.

Bron: in samenwerking met Auping

nog meer: Jouw slaapcomfort