5x hip slapen: de slaapkamertrends van nu

Een slaapkamer is dé plek om tot rust te komen, maar dat niet alleen! Tegenwoordig is de slaapkamer ook een plek om even tv te kijken, aan yoga te doen of je helemaal uit te leven met interieur en kleur. Maar wat zijn op dit moment dé trends boven, onder en tussen de lakens? (In samenwerking met Auping)

1. Haal het groen naar binnen

De botanical trend in de living mag je gerust doortrekken tot in de slaapkamer. Planten, bloemen, takken: groen kan en mag overal! Ga voor kleine vaasjes met (wilde) bloemen of bloesemtakjes of kies een kamerplant in een terracotta bloempot of rieten mand. Ook cactussen en vetplantjes in verschillende vormen en maten doen het steeds goed. Schik ze op je nachtkastje of dressoir voor een extra groene touch. Geen zin om nog meer planten te verzorgen? Ga dan voor ingekaderde gedroogde bloemen of behang met een tropische bladerenprint.

2. Kies voor kleur

Zeg de minimalistische trend vaarwel en ga voor felle en contrasterende kleuren! Verf je muur eens in een onvoorspelbare kleur of doe eens gek met originele grafische posters. Ook op je bed kan je al snel een speels effect creëren door voor het juiste dekbedovertrek te kiezen. De nieuwe kleurrijke collectie beddengoed van Auping is bijvoorbeeld helemaal mee met deze trend. Kies je favoriet uit en maak je bed op! Als je niet wild bent van te felle kleuren kan je voor ton-sur-ton of accessoires met gelijke tinten gaan. Kleurrijke dromen gegarandeerd!

3. Omarm technologie

Doorheen ons huis is technologie niet meer weg te denken. Ook in de slaapkamer kan het handig zijn en wordt het steeds meer toegepast. Van aangepaste verlichting en temperatuur tot muziek die begint en stopt op het juiste moment. Auping Connect is een voorbeeld van zo’n slimme slaapinnovatie, waarmee je via een app je verstelbare bedbodem kan bedienen en zachtjes omhoog kan laten komen wanneer je wekker gaat. Op termijn zal de app ook kunnen communiceren met andere applicaties in de slaapkamer en in huis, zoals lampen, de thermostaat of het geluidssysteem. Meer technologie, maar dus ook meer comfort.

4. Ga voor comfort

Uiteindelijk is vooral comfort belangrijk in de slaapkamer, een trend om altijd in de gaten te houden. Want wat is er zaliger dan slapen op de perfecte boxspring met superzachte donsdekens? Goud waard na een vermoeiende dag! Ook je rug, voeten of nek en hoofd verdienen daarbij wat extra aandacht. Met handverstelbare of elektrische spiraalbodems, zoals die van Auping, kan je jouw perfecte lighouding vinden.

5. Experimenteer met nieuwe materialen

Niet alleen opvallende kleuren, ook verrassende materialen en texturen zijn helemaal hip voor in de slaapkamer. Als je houdt van een neutrale look kan je gaan voor natuurlijke materialen, zoals een houten hoofdeinde, rotan stoeltje of linnen lakens. Zie je liever een iets stoerdere stijl? Dan kan je je slaapkamer opleuken met gouden metalen nachtlampjes, betonnen nachtkastjes of een matzwart stalen bedframe. Wie eerder een luxueus gevoel wil krijgen, kan gebruik maken van de fluwelen trend, in de vorm van een sierkussen of plaid voor op je bed.

Bron: in samenwerking met Auping

nog meer: Jouw slaapcomfort