5 tips om dat heerlijke hotelgevoel in jouw slaapkamer te brengen

Niks heerlijker dan neerploffen in een perfect opgemaakt hotelbed, toch? Bergen kussens, zachte lakens… Alles straalt luxe en rust uit! Omdat we jammer genoeg niet elk weekend op hotel zitten, zochten we voor jou 5 tips om dat luxe hotelgevoel in je eigen slaapkamer te creëren. (promotie)

1. Ga voor neutrale muren

Schilder je muren in een effen kleur. Neutrale kleuren als lichtgrijs, alle soorten wit (denk aan eierschaal of crème) en beige zijn ideaal om voor rust te zorgen. Ook lichte aardetinten zijn een goed idee. Liever behangen? Dat kan ook, maar kies opnieuw voor basiskleuren. Laat drukke prints links liggen, maar opteer voor een effen papier met of zonder reliëf. Voel je het hotelgevoel al?

2. Kies een bed met hoofdbord

Hotelbedden danken hun luxueuze uitstraling vaak aan een hoofdbord. Hoe groter het hoofdbord, hoe meer luxe! Hou je van landelijk, ga dan voor een hoofdbord met knopen. Voor een modernere touch opteer je het best voor een effen en strak exemplaar.

Het ultieme hotelgevoel creëer je echter door voor een boxspring te kiezen. Je kan de kleur van het bedframe samen met de kleur en het materiaal van het hoofdbord afstemmen op jouw slaapkamer. Bovendien worden de boxsprings van Auping van duurzaam materiaal gemaakt, en die gedachte kan je nachtrust alleen ten goede komen, toch?

3. De juiste matras

Een hotelbed zou natuurlijk niet zo heerlijk liggen zonder een goede matras. Ook thuis kan je dat gelukzalige gevoel ervaren door te investeren in een goed en ondersteunend exemplaar. De matrassen van Auping zijn zo gevormd dat er een optimale ventilatie is, ze zorgen voor een juiste verdeling van de lichaamsdruk en bieden een goeie ondersteuning, waardoor je fris en uitgerust wakker wordt – net als op hotel dus.

4. Hotelproof beddengoed

Nu de muren geverfd zijn en het bed geïnstalleerd is, is het tijd om je slaapkamer aan te kleden. Voor die op-en-top hotelfeeling zijn witte lakens ideaal. Zorg dat de lakens kreukvrij zijn of kies voor een stof die weinig kreukt. Voeg kussens toe zodat je zalig kan wegzakken in je bed. Je hoofdkussens zet je recht tegen het hoofdbord. Creëer daarna diepte door verschillende ‘lagen’ kussens toe te voegen in verschillende kleuren. Ook hier hou je het best sober: een fijn streepje of kleine stippen kunnen zeker, maar vermijd te drukke prints. Om het extra gezellig te maken drapeer je een sprei over je bed, in hetzelfde kleurenpalet als de kussens of de muren.

5. Hotelsfeer tot in de details

Om echt dat vijfsterrengevoel binnen te brengen, trek je de hotelvibe door tot in de details. Kies voor twee identieke nachtkastjes met genoeg lades of deurtjes zodat jouw kleine rommeltjes niet in het zicht liggen. Niet zoveel opbergruimte nodig? De zwevende bedtafeltjes van Auping passen moeiteloos in je interieur doordat ze in dezelfde stijl gemaakt zijn als je bed. Op je tafeltje of kastje kun je een plantje of een nachtlamp zetten, of kies voor kleine hanglampjes boven je bed. Leg een groot tapijt onder je bed en ga voor een echte eyecatcher, zoals een grote spiegel. Een exemplaar zonder rand past in elk interieur of kies voor een spiegel met art-deco-rand die een en al luxe uitstraalt. Mooi meegenomen is dat het je slaapkamer meteen vergroot. Voeg geurkaarsen of –stokjes toe aan je interieur als finishing touch.

Een weekendje weg?

Toch liever echt op hotel? Of wil je de luxe van een Auping bed eerst eens ervaren voordat je beslist er thuis ook één te nemen? Neem dan eens een kijkje op deze hotel locator. Slaap zacht!

Bron: in samenwerking met Auping.

nog meer: Jouw slaapcomfort