Vloertrends 2022: met deze vinyl-vloeren zit je helemaal goed

Van terrazzo tot hout: authentieke vloerstijlen zorgen voor een unieke sfeer in huis. Gaat die natuurlijke look en feel goed samen met gebruiksgemak? Wél als je kiest voor een vinyl-vloer, zagen we ‘In Interieurtalent gezocht met vtwonen’. 

In samenwerking met Floorify

Terrazzo vloer van Floorify in keuken.

Vleugje Italië

Mooie patio’s, sfeervolle terrassen en unieke mozaïekvloeren: wie aan terrazzo denkt, denkt aan Italië, waar dit materiaal vandaan komt. In aflevering 4 van Interieurtalent gezocht met vtwonen gaf René de keuken karakter met Floorify’s vinyl-vloer Verona F023 – hoe Italiaans wil je het hebben? Deze vloer past helemaal bij de Terrazzo-trend van nu en laat iedere ruimte opfleuren. Naast dat het meer speelsheid aan een interieur geeft is het ook erg handig dat je door de ‘spikkels’ op de vloer minder snel vuil ziet liggen. Door de natuurlijke kleurnuance in de tegels, is deze vloer nauwelijks van een echte terrazzovloer te onderscheiden.

Warme houtlook

Naast natuursteen staat ook hout bekend om zijn warme, levendige uitstraling. Om die reden koos Eva bij de thuisopdracht voor een cognackleurige vloer met houtlook van Floorify. De warme kleur en authentieke houtstructuur vormt een goede match met de strakke witte keuken. Doordat de vloer als planken gelegd is, is deze nauwelijks te onderscheiden van een klassieke parketvloer, terwijl hij wel watervast is. Daarnaast heeft de vloer subtiele groeven, levensechte geborstelde structuren en natuurlijke plankvariatie voor een authentieke look, waardoor je haast geen verschil merkt tussen hout en vinyl. Kortom: het beste van twee werelden.

Mooi én makkelijk

Zowel René als Eva gingen voor een karakteristieke vloer die er qua design echt uitspringt. Eigenlijk zijn ze alleen van echt hout en natuursteen te onderscheiden door het gebruiksgemak. Wijn geknoeid? Een snelle poetsbeurt met water en zeep, en voilà: de vloer is weer schoon. En door de innovatieve toplaag met vlektechnologie (lang leve deze slimme uitvindingen) zijn alle Floorify-vloeren vlekresistent. Je kunt dus gerust iets morsen, want niks laat sporen na.

Droomvloer

Wie een oude vloer wil renoveren, denkt al snel aan uitbreken en vernieuwen. Een flinke klus. Wist je dat het ook mogelijk is om de nieuwe vloer over de oude vloer te leggen? De vloeren van Floorify zijn heel dun (slechts 4,5 millimeter) en kunnen op zowat elke ondergrond worden geplaatst. Ja, óók op een bestaande tegel of vloer. Dankzij het eenvoudige kliksysteem is renoveren kinderspel. Dag lelijke tegels, welkom droomvloer!

Keuken met terrazzo vloer van Floorify.
Keuken met houtlook vloer van Floorify.

Ze zeggen weleens dat de vloer van een woning het canvas van je inrichting is. Helemaal waar! Inspiratie opgedaan om jouw bestaande interieur een nieuwe uitstraling te geven? Met een vinyl-vloer van Floorify krijg je dezelfde look and feel als terrazzo, hout of keramiek. De vloeren zijn verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren, patronen en structuren. Bekijk de vloer op groot formaat bij een verdeler in je buurt, verdeelpunten kan je terugvinden op www.floorify.com of bestel gratis stalen via de site.

nog meer: Interieurtalent gezocht