Sweet dreams: zó creëer je een slaapkamer vol fantasie en romantiek

Als we ergens van houden, is het van wegdromen bij mooie slaapkamers. In ‘Interieurtalent gezocht met vtwonen’ zagen we hoe je een fantasierijke, sprookjesachtige slaapkamer inricht met zachte kleuren en romantische materialen.

In samenwerking met bol.com

Stylingbox ingericht als een slaapkamer.

Natuurlijk is de slaapkamer niet alleen om in te slapen. Het is ook de perfecte relaxplek, waar je nieuwe creativiteit kunt opdoen. Hoe fijn is het als dit een fantasierijke plek is waar je helemaal kunt wegdromen in je eigen wereld? Zet een pot thee, steek kaarsjes aan en sla een goed boek open. Ha, even wat me-time! Wij verzamelden tips om de slaapkamer een flinke dosis persoonlijkheid te geven, mét een dromerig tintje.

Knus & cosy

Geen betere manier om de slaapkamer cosy te maken dan met heerlijk zacht woontextiel. In aflevering 4 van ‘Interieurtalent gezocht met vtwonen’ drappeerde deelnemer René op het voeteneinde van het bed een faux fur bontplaid, verkrijgbaar bij bol.com, genaamd Grijze Wolf. Hoe sprookjesachtig kun je het krijgen? Decoreer het hoofdeinde met sierkussens, in verschillende vormen en materialen. Met een mooi vloerkleed maken je voeten een zachte landing als je uit bed stapt.

Bekijk de video waarin René je meer vertelt over zijn styling en shop de woonitems direct via bol.com.

Eigenzinnige designobjecten

Zet op het nachtkastje een bijzondere eigenzinnige vondst. René maakte in zijn stylingbox een statement met een geinige robotlamp, waarvan de spot is geïnspireerd op de koplampen van oldtimers. En zijn lichaam en benen? Die zijn gemaakt van essenhout. Een cool designobject. Subtiel bracht René ook al een kerstsfeer aan in de slaapkamer met een metalen notenkraker soldaatje.

Houten lamp in de vorm van een mannetje van bol.com.

Magische luchtplantjes

Een bankje bij het voeteneinde biedt ruimte voor nog meer mooie objecten, zoals opvallende kaarsen. Zwevende luchtplantjes maken de dromerige sfeer in de slaapkamer compleet. De tillandsia is een bijzondere plant die zijn voedingsstoffen uit de lucht haalt. Een klein wonder van de natuur. Je kunt ze ophangen aan het plafond of neerzetten in een minimalistisch stalen frame. Decoratief en verrassend – met als fijne bijkomstigheid dat planten de lucht in de slaapkamer zuiveren.

Ook Eva ging aan de slag met het creëren van een stijlvolle slaapkamer. Benieuwd welke keuzes zij maakte voor haar stylingopdracht? Bekijk hier de video en shop gelijk haar producten via bol.com.

Inspiratie opgedaan voor je eigen slaapkamer? Op bol.com/wooninspiratie vind je een breed en gevarieerd aanbod woonproducten en accessoires om je slaapkamer persoonlijk en fantasievol in te richten. Begin alvast maar dromen – en bestel alles lekker lui vanuit je bed.

nog meer: Interieurtalent gezocht