Moois voor aan de muur: zó kies je een kunstwerk dat bij je interieur past

Mooie meubels, fijne accessoires en tóch mist er nog iets… kunst! Maar wat hang je op? In ‘Interieurtalent gezocht met vtwonen’ zagen we hoe mooi het is om een kunstwerk aan de muur af te stemmen op het interieur. Start daarom met het bepalen van jouw woonstijl en ontdek bijpassende werken voor aan de muur.

In samenwerking met Werk aan de Muur

Een Werk aan de Muur kunstwerk in stylingbox van René.

Als je huis helemaal is ingericht, van de meubels tot de accessoires, is er vaak nog één ding dat ontbreekt… en dat is iets moois voor aan de muur. Kunst is zonder twijfel de finishing touch, waarmee jouw interieur een persoonlijk karakter krijgt. Maar wat voor soort werk kies je? Of je nu houdt van vintage, bohemian of modern design, het helpt om eerst je woonstijl te definiëren.

Trend 1: Magische fotokunst

Op zoek naar iets origineels dat van de muur spat? Maak een statement met fotokunst op groot formaat. In aflevering 4 van ‘Interieurtalent gezocht met vtwonen’ creëerde René een dromerige sfeer in de slaapkamer met kunstwerk ‘Dutch milk’ van Mariska Vereijken als blikvanger boven het bed. Een poes drinkt melk van een bordje, waarbij de melk wordt ingeschonken uit een – zwevend! – Delfts blauw kannetje. Een fascinerend werk met een Hollands tintje, waar je naar kunt blijven kijken. Ontdek alle werken die de kandidaten kozen voor hun opdrachten in de ‘Interieurtalent gezocht met vtwonen’ collectie van Werk aan de Muur. 

Trend 2: Om bij weg te dromen

Kunst kan je ook doen wegdromen naar een andere plaats of tijd. Een mooi voorbeeld is het werk dat Eva koos om de zachte, grafische sfeer in de slaapkamer te versterken: La course sportive van NOONY. Een historische modeprent in een modern jasje. De vintage advertentie is geïnspireerd door art deco, een stijlbeweging die opkwam in de jaren twintig van de vorige eeuw. De strakke lijnen en pastelkleuren sluiten perfect aan bij de styling van de slaapkamer. Past dit ook helemaal bij jouw woonstijl of wil je meer kunstwerken in deze stijl ontdekken? Ga dan naar Werkaandemuur.nl en bekijk de ‘Art deco’ of  ‘Mode’ collectie. Werk aan de Muur helpt je bij het vinden van een werk dat bij jouw interieur past.

Een Werk aan de Muur kunstwerk in de stylingbox van Eva.

Trend 3: Abstract minimalisme

Wat ook krachtig is: een abstract werk in één kleur. In de kunstwereld spreken ze dan ook wel van monochroom. Wist je dat je ook kunt spelen met de kleur van de muur en het schilderij? Zo’n monochroom werk met vlakken, lijnen en reliëf komt tegen een contrasterende kleur op de wand extra goed tot zijn recht. Wil je het nog persoonlijker maken? Bij Werk aan de Muur vind je niet alleen de mooiste abstracte kunstwerken, maar bepaal je zélf het formaat en materiaal, zodat het kunstwerk nog meer bij jou (en je interieur) past.

Stap voor stap

Kun je nog wat meer tips gebruiken bij het bepalen van jouw stijl, bijpassend materiaal en de juiste afmetingen? Met dit handige stappenplan vind je gegarandeerd het perfecte werk voor aan jouw muur.

Jouw stijl, jouw Werk aan de Muur

Vraagt die ene lege muur om een fraai kunstwerk? Bekijk de volledige collectie van Werk aan de Muur en vind de stijl die perfect past aan jouw lege muur. Ga je voor abstract minimalisme, of wordt het toch een in het oog springend fotokunstwerk? Het kan allemaal, want er is voor elke smaak wat wils, uitgevoerd op verschillende materialen zoals print op doek, canvas en aluminium dibond en altijd van hoogwaardige kwaliteit.

nog meer: Interieurtalent gezocht