Maak kennis met de jury van ‘Interieurtalent gezocht met vtwonen’

Vanaf 23 oktober volgen we 10 fanatieke interieurhobbyisten in het nieuwe tv-programma ‘Interieurtalent gezocht met vtwonen’. Elke week nemen de talenten het tegen elkaar op voor een plek in de kwartfinale door middel van een thuisopdracht en een stylingbox-opdracht op locatie. De winnaar van de afvalrace zal niet alleen bekroond worden met de felbegeerde titel ‘vtwonen interieurtalent van Nederland en België’, maar zal ook schitteren in een eigen vtwonen video-serie. Onze interieurtalenten in spé worden elke week beoordeeld door twee professionele juryleden, Frans Uyterlinde en Muk van Lil, en begeleid door presentator Sieg de Doncker. Graag stellen we ze even voor!

frans uyterlinde en muk van lil
Juryleden van Interieurtalent gezocht met vtwonen: Frans Uyterlinde en Muk van Lil

“Als jurylid worden we telkens verrast. Het is te gek om te zien hoe elke kandidaat binnen zijn of haar eigen stijl een uniek resultaat weet neer te zetten.”

-Muk

Frans Uyterlinde

Voor de kijkers van het Nederlandse programma vtwonen ‘Weer verliefd op je huis’ is stylist Frans Uyterlinde geen onbekende. Frans woont met zijn partner Theo en hun twee valkparkieten Ria Valk en Dolly Parton in een penthouse in Amsterdam. Van het 5-kamerappartement is één grote ruimte gemaakt. ‘De enige deur die dicht kan, is die van de badkamer.’ Frans weet als geen ander waar goede styling aan moet voldoen. Met zijn jarenlange ervaring als interieurontwerper en stylist verrast hij keer op keer met ontwerpen die zijn specifieke handtekening dragen. Zijn stijl? Hij noemt het shabby chic. Frans voegt graag oude elementen toe aan een interieur zoals een doorleefd meubelstuk of een vintage vondst. 

Muk van Lil

Frans wordt bijgestaan door Muk van Lil, die al op jonge leeftijd carrière maakte als interieurfotograaf. Met haar snelgroeiende fotografiebureau Studio Muk werkt ze voor internationale modebladen als ELLE, Architectural Digest, vtwonen, Modern Country Living, Stijlvol Wonen en meer. Als interieurfotograaf is Muk ‘fulltime binnenkijker’ in prachtige woningen waarvan ze de interieurs vastlegt. ‘Ieder huis is uniek en heeft een eigen verhaal’, zegt ze. Over haar rol als jurylid van ‘Interieurtalent met vtwonen’ zegt ze: ‘Als jurylid worden we telkens verrast. Het is te gek om te zien hoe elke kandidaat binnen zijn of haar eigen stijl een uniek resultaat weet neer te zetten. Vanuit mijn vak als interieurfotograaf jureer ik uiteraard op de compositie en verhoudingen binnen de styling, maar ook op hoe eigen, uniek en vernieuwend het interieur is.‘ Thuis heeft Muk behoefte aan een rustige basis waar ze kan opladen en ontspannen. Haar nieuwe woning casa.kanso is nog in aanbouw en begin volgend jaar af. Het interieur is een combinatie van organisch vormen, zachte materialen en veel licht. Een echt wabi sabi huis.

Onder begeleiding van presentator Sieg de Doncker

Onder begeleiding van presentator Sieg de Doncker, bekend van de Ketnet-televisieserie Helden, vormt het drietal een waar team. Wegens verbouwingen woonde de Vlaamse Sieg en zijn vriendin een tijdje op een boerderij, maar het koppel is recentelijk verhuisd naar hun nieuwe onderkomen in de buurt van Leuven. Een mooi moment voor Sieg om nog wat interieurinspiratie op te doen!

nog meer: Interieurtalent gezocht