Maak kennis met Interieurtalent gezocht-deelnemer Sam

De eerste aflevering van het nieuwe tv-programma ‘Interieurtalent gezocht met vtwonen’ is in zicht. In de aanloop van het programma gaan we in gesprek met de 10 finalisten over hun doel om hét stylingtalent van Nederland en België te worden. Vandaag kletsen we met 30 jarige Sam Everaerts uit Hasselt. Hij staat in het dagelijks leven voor de klas en is daarnaast gepassioneerd interieurstylist in spé.

“Ik heb een brede smaak en kan me inleven in een ander zonder mijn eigenheid te verliezen”. 

-Sam

Zijn thuis

Sam ziet zijn deelname aan ‘Interieurtalent gezocht met vtwonen’ als een kans om meer te leren. Daarbij is het een manier om te proeven van een wereld waarmee hij normaal gesproken niet in aanraking komt. Van jongs af aan had Sam al een ontwikkelde smaak en een sterke mening over styling. Niet verrassend dus dat hij, bij de aankoop van zijn eigen onderkomen, de interieur keuzes volledig op zich nam. Het pand uit 1950 met een oppervlakte van maar liefst 150m2 is 70 jaar later onherkenbaar dankzij Sam’s make-over. Waar hij de stijl van het pand aan de buitenkant in zijn waarde heeft gelaten, is de binnenkant volledig omgetoverd tot zijn eigen maison chique

Boho-chique

De aanpakker in Sam kan zich helemaal verliezen in de zoektocht naar mooie spullen die elkaar versterken. Zijn stijl is breed, maar boho-chique staat daarin centraal. Met een zwak voor natuurlijke materialen, planten en eyecatchers heeft hij onlangs een aantal vrienden van interieur advies voorzien. Hij is gevoelig voor vazen en lampen, en zijn oog valt vaak op bijzondere items – die iedere paar weken worden verschoven en verandert. Sams stijl is uitgesproken, maar toegankelijk met een zwak voor donkere kleuren.

Binnenkort te zien

Dankzij de voorrondes heeft Sam de smaak te pakken en kijkt hij ernaar uit om in de aanstaande aflevering zijn veelzijdige smaak naar een nieuw level te brengen. Hij gaat strijden tegen de Nederlandse Samantha in het gezellige thema ‘er valt altijd wat te vieren’. Kijk op zaterdag 23 oktober om 18:25 op VTM.

nog meer: Interieurtalent gezocht