Hoofdredacteur Nicolette over aflevering 2 van ‘Interieurtalent gezocht met vtwonen’: Yasmina & Monique

Nicolette Fox Beeld

Iedere week na afloop van een aflevering ‘Interieurtalent gezocht met vtwonen’ praten we bij met hoofdredacteur Nicolette Fox. Hierin vragen we haar wat ze van de aflevering vond, wat ze van de deelnemers heeft geleerd en of ze het eens was met het commentaar van de jury. Deze week blikken we terug op aflevering 2, waarin Yasmina en Monique het tegen elkaar opnemen.

Lees verder onder de advertentie

“Wil je eenheid in je interieur? Speel binnen je gekozen kleurenpalet met materialen. Ga voor glans met een doffe tegenhanger of voor reliëf in combinatie met een glad item.”

Aflevering 2: Yasmina & Monique

Na een spannend styling-strijd tussen Yasmina en Monique heeft Yasmina de tweede aflevering van ‘Interieurtalent gezocht met vtwonen’ gewonnen. Ze krijgt ze een welverdiende plaats in de kwartfinale. Het staat inmiddels 2-0 voor België. Hebben de Belgen dan tóch meer gevoel voor stijl dan de Nederlanders, of is het toeval? In aflevering 2 zien we hoe Yasmina en Monique het tegen elkaar opnemen in een make-over opdracht bij vrienden of familieleden thuis en een stylingbox-opdracht op het Haagse strand. We vroegen hoofdredacteur Nicolette naar haar mening.

LEES OOK
Lees hier alles over aflevering 2

Lees verder onder de advertentie
Yasmina Beeld
Monique Beeld

De speelhoek

In het eerste deel van de aflevering gaan Yasmina en Monique aan de slag met een kinderspeelhoek bij vrienden of familie. Nicolette deelt haar observaties.

‘Tijdens de thuisopdracht waren de dames aan elkaar gewaagd. Er was voor mij niet meteen een duidelijke winnaar. Yasmina had goed gekeken naar de behoeftes van de kinderen en mooie spullen uitgezocht die niet alleen leuk bij elkaar paste, maar waar kinderen ook blij van worden. Wel ben ik het eens met de jury dat ze iets meer had mogen kaderen door middel van een kleurvlak of iets dergelijks. Dit had Monique beter gedaan. Alle elementen binnen haar herkenbare stijl waren ontzettend goed op elkaar afgestemd. Wel viel me op dat allebei de vrouwen aan de slag gingen met de al bestaande plek van de speelhoek. Dit had naar mijn mening herzien mogen worden, om te voorkomen dat de eettafel in de speelhoek staat of andersom.’

Thuisopdracht Yasmina , Fotografie: Jonah Samyn Beeld
Lees verder onder de advertentie
Thuisopdracht Monique, Fotografie: Jonah Samyn Beeld

Tip voor thuis: kaderen

‘Mijn tip voor thuis is om te kijken naar de totale ruimte. Kun je de woonruimte herinrichten en de speelhoek kaderen? Even die bank verschuiven of een kastje verzetten, zodat je de speelhoek kunt afbakenen en de ruimte duidelijker is ingedeeld. En als er meerdere speelhoeken zijn, kijk dan of je die kunt clusteren. Zo ontstaat er ruimte voor nieuwe woonfuncties.’

Me-time

Na de thuisopdracht volgt de stylingbox-opdracht op het strand. De interieurstylisten in spé krijgen 1,5 uur de tijd om hun interpretatie van me-time te verwezenlijken. Voor Yasmina is me-time een vakantiegevoel en voor Monique is dat thuis neerploffen op de bank met een boek. We vroegen Nicolette waar haar voorkeur naar uitgaat.

Lees verder onder de advertentie

‘Tijdens de me-time opdracht stak Yasmina er voor mij bovenuit. Alles in haar stylingbox was mooi op elkaar afgestemd, door een mix van materialen binnen één kleurpalet toe te passen. Haar styling voelde helemaal van deze tijd. Wel had ze meer conceptueel kunnen nadenken over haar insteek ‘vakantie’. Zo haalde ze de poef bijvoorbeeld weg omdat het te veel werd, maar die had makkelijk op het strand kunnen staan. Een beetje, letterlijk, out of the box denken kan nooit kwaad!’

‘Op basis van de moodboards vond ik Monique’s stijl sprekender, al kwam het in de uitwerking niet helemaal tot z’n recht. Er miste afwisseling in de materialen: bij me-time hoort voor mij iets aaibaars. Monique had mooie op zichzelf staande items uitgezocht, maar ik miste de verbinding tussen de losse elementen. Ga bijvoorbeeld voor een glanzend item met een doffe tegenhanger of voor gladde styling in combinatie met reliëf voor een spannende touch.

Stylingbox Yasmina, Fotografie: Jonah Samyn Beeld
Lees verder onder de advertentie
Stylingbox Monique, Fotografie: Jonah Samyn Beeld

Tip voor thuis: creëer een geheel

‘Wat goed werkt om zowel spanning als rust te behouden is binnen één kleurenpalet te werken met gevarieerde materialen. Dan blijft het spannend voor het oog, terwijl je de rust in de ruimte bewaart. Yasmina had bijvoorbeeld een stoel en een lamp in dezelfde kleur, maar wel in een ander materiaal. Die vullen elkaar mooi aan. Ook had ze gekozen voor een uitgesproken okergeel kleuraccent dat terugkwam in het kussen, de geurkaars en het schilderij aan de muur. Door steeds die driehoek te leggen wordt de ruimte één geheel.’

Stylingbox Yasmina, Fotografie: Jonah Samyn Beeld
Lees verder onder de advertentie
Stylingbox Monique, Fotografie: Jonah Samyn Beeld

Bron: Interieurtalent gezocht met vtwonen | Fotografie Jonah Samyn