Behang en verf: zo combineer je ze in een art wall

Ineens weet je het: de muren zijn toe aan een knappe opfrisbeurt. Weleens overwogen om de kleur van de muur en mooi behang onderdeel te maken van een art wall? Wij kijken de kunst af bij ‘Interieurtalent gezocht met vtwonen’ en tippen een paar originele ideeën.

In samenwerking met Graham & Brown

Interieur met pruimkleurige muur in combinatie met gele en donkerblauwe accessoires.

Een lijstenwand, ook wel art wall genoemd, is een soort collage van verschillende kunstwerken aan de muur. Een slimme manier om eigenheid aan het interieur te geven. Extra mooi is het om de kleur van de muur en de kunst op elkaar af stemmen. Maak het af met een bijzonder behang. Hoe je dat doet? In aflevering 5 van ‘Interieurtalent gezocht met vtwonen’ zagen we dat er verschillende mogelijkheden zijn. Koen en Isabelle zetten beiden op hun eigen manier kleur in om de kunst aan de muur te versterken.

Prachtige pruimtint

Contrast in kleur, dat kenmerkte de thuisopdracht van Koen. Zijn wand kreeg de spannende kleur Nightshade van Graham & Brown, geïnspireerd door de kleuren van het behang Anthriscus Plum. Deze prachtige pruimtint is vernoemd naar de bloeiende plant Bitterzoet uit de Nachtschade-familie en geeft de muur een luxueuze, intrigerende kleur. Gele accenten, zowel in de art wall als in de accessoires, zorgen voor een fikse dosis frisheid in dit warme, najaar achtige interieur.

Detail van de hoek van een kamer waarin de combinatie van pruimtinten met donkerblauw en goud zichtbaar wordt.
Detailfoto waarbij duidelijk wordt dat de fotolijsten dezelfde kleur hebben als de muur.

Lijsten mee geverfd

De art wall die Koen creëerde is een drieluik, oftewel: drie werken naast elkaar die een samenhangend geheel vormen. In dit geval zorgen een vintage James Bond-affiche, een minimalistische slingerklok en een detail van een klassieke auto voor een verrassende twist aan de muur. Door de lijsten mee te schilderen in de kleur Nightshade van Graham & Brown, ontstaat er een eenheid. Hierdoor gaan de drie kunstwerken helemaal op in de muur, maar springen ze er toch uit.

Warm en fris

Isabelle pakte de thuisopdracht totaal anders aan: ze koos voor een lambrisering in de kleur Capulet van Graham & Brown. Een originele manier om kleur in huis te brengen, op een niet overweldigende manier. Deze lichtbruine tint is geïnspireerd op de straten van het Italiaanse Verona en oogt warm maar ook fris. Zo’n half geschilderde muur maakt de ruimte dynamisch, zeker in combinatie met een art wall, die het strakke lijnenspel speels doorbreekt.

Interieur met statementmuur in twee kleuren, de kleur van de muur zit mee verwerkt in de art wall.

Statementmuur

Wat Isabelle slim deed, was dat ze verfkleur Capulet subtiel liet terugkomen in haar art wall. Zo ontstaat er ook hier een eenheid en oogt het geheel niet onrustig. Heb jij een lege muur en wil je graag een statement maken? Creëer dan een eigen art wall met kleur en behang. Ontdek alle verf- en behangproducten van Graham & Brown. Deze vullen elkaar overigens perfect aan en zijn daarmee heel geschikt om samen in een ruimte te combineren.

nog meer: Interieurtalent gezocht